Zespół
pracowni kulinarnej

Szkoła Dobrego Smaku

Nasz zespół tworzą zawodowi kucharze, szefowie kuchni oraz amatorzy, którzy postanowili realizować swoją kulinarną pasję. Czerpiemy ogromną radość z posiadanych umiejętności kulinarnych i cukierniczych. Cenimy doskonałą jakość posiłków, zaskakujące połączenia smaków.

Fascynujemy się sztuką estetycznego, pięknego podawania dań. Chociaż każdy z trenerów jest ekspertem w innej dziedzinie kulinarnej, to dla wszystkich nas jedzenie ma wartość fundamentalną. Wszyscy chcemy się tym dzielić.

Współpracują z nami kucharze różnych narodowości. Realizują kuchnie z państw, z których się wywodzą. Są wśród nas trenerzy, których znasz z telewizyjnych programów kulinarnych.

Od każdego możesz oczekiwać profesjonalizmu, rzetelności, ale też uśmiechu. Jesteśmy tutaj również po to, aby pokazać Ci, że przygotowywanie posiłków jest niezwykle przyjemne. Potrafimy obudzić Twoją kulinarną wyobraźnię i zainspirować do tworzenia wysmakowanych dań.

Dorota
Puć-Pietrzykowska

Magię gotowania odkryła jako nastolatka, wówczas nie wiedziała jeszcze, że to odkrycie będzie miało kiedyś większe znaczenie. A jednak….

Isabel
Balderas

Meksykanka od 14 lat mieszkająca w Polsce, karmi Warszawiaków autentycznymi
daniami swojej rodzimej kuchni. Właścicielka meksykańskiej restauracji Santa Catrina,

Sylwia
Bøilerehauge

Znana jako marka Torty z Mojesza, od 5 lat prowadzi własną pracownię manufaktury cukierniczej. Jej niepowtarzalne torty weselne przygotowywane na indywidualne zamówienia, doczekały się wielu publikacji w prestiżowych czasopismach branży ślubnej w kraju i za granicą.

Marcin
Czubak

Szef Kuchni i Piekarz, urodzony i związany z Katowicami. Obecnie prowadzi markę własną – Kolektyw Studio – gdzie przygotowuje dania, przetwory oraz rzemieślnicze pieczywo.

Bartosz
„Snecz” Dębski

Zakochany w Azji szef kuchni, tworzy dania stosunkowo proste, trochę street foodowe, ale jednocześnie bardzo oryginalne i bazujące na najmodniejszych trendach w światowej gastronomii

Agnieszka
Gajdanowicz

W Karkonoszach znana, jako marka Torty Agnieszki, od 12 lat prowadzi własną pracownię cukierniczą.

Tamuna
Kiladze

Rodowita Gruzinka, która od 2014 roku mieszka w Poznaniu. Ukończyła Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, zaś na co dzień pracuje w dziale eksportu, dużej międzynarodowej firmy.

Gagik
Grigoryan

Food bloger „Gotuj z Gruzinem”, trener kulinarny. Od 10 lat mieszka w Polsce. Pochodzi z gruzińskiego miasta Batumi, dobrze znanego ze słynnej piosenki Filipinek.

Dorota i Jalil
Hadrami

Dorota i Jalil Hadrami od kilku lat prowadzą warsztaty i snują opowieści o magii codzienności ukrytej w smakach, zapachach i kolorach Maroka.

Paweł
Kucharski

Szef kuchni Restauracji Mamma Mia w Karpaczu. Wielbiciel tradycyjnej kuchni w nowoczesnej odsłonie. Specjalizuje się w daniach kuchni włoskiej i polskiej.

Mariusz
Łęszczak

Szef cukierni FRESA – pracowni cukierniczej na Śląskim szlaku gastronomicznym, łączącej w sobie nowoczesne cukiernictwo oraz tradycyjne wypieki.

Michał
Matuszewski

Szef kuchni włoskiej restauracji I love Italy w Jeleniej Górze. Posiada wybitną znajomością kuchni włoskiej, prezentując jej bogactwo i doskonałe smaki z różnych regionów Włoch w przyrządzanych potrawach.

Linh
Nguyen

Najlepsza wietnamska szefowa kuchni w Polsce.  Prowadzi w Warszawie wyśmienite autorskie restauracje min. Koreanka, Vietnamka, Pho2, Totopho, Japonka oraz kultowy sklep z orientalną żywnością – Azjatka.

Tapinder
Sharma

Hindus z pochodzenia, Polak z wyboru. Doskonale radzi sobie z łączeniem tych skrajnie różnych kultur prywatnie oraz zawodowo. W kuchni pozostaje jednak wierny swojej hinduskiej, a w dodatku wegetariańskiej naturze.

Adrian
Stojewski

Prowadzi warsztaty kulinarne i pokazy gotowania na żywo, podczas których dzieli się swoją wiedzą o regionalnych kuchniach Hiszpanii

Małgorzata
Szymonek

Gosia od lat pasjonuje się gotowaniem, kuchnią i wszystkim, co jest z nią związane. Jest doskonałym przewodnikiem po kuchniach Bliskiego Wschodu, gdzie spędziła 20 lat swego życia

Mateusz
Szpytma

Ambitny profesjonalista, wciąż odkrywa nowe receptury i łączy niestandardowe smaki. Wiedzę i umiejętności zdobywał podczas 14 lat pracy zawodowej.

Aneta
Zabiegała

uczennica Yotama Ottolenghi. Obecnie rezydentka modnego, francuskiego bistro w Londynie – Levan London, dla którego pozostawiła pracę w restauracji z dwiema gwiazdkami Michelin w San Sebastian.