Rajmund Królik

Rajmund Królik

Kucharz z zawodu i z zamiłowania. Gotowanie to pasja, która towarzyszy mu od najmłodszych lat. Już jako dziecko czerpał wielką przyjemność z przebywania i pomagania w kuchni, a jako nastolatek gotował posiłki dla całej rodziny. Zawodowo z kuchnią związany jest od 2000 roku, od wielu lat pracuje jako szef kuchni. W swojej pracy lubi eksperymentować, nieustannie rozwijać i doskonalić swój warsztat. Wielokrotny laureat ogólnopolskich konkursów kulinarnych oraz autor kilku książek, których tematyką jest carving – sztuka rzeźbienia w owocach i warzywach, którą poznał dzięki mistrzowi – Tien Dieu Luong. Od kilku lat jako mistrz zawodu edukuje młodzież i dorosłych w szkole gastronomicznej oraz na wszelkiego rodzaju kursach i szkoleniach, wprowadzając ich w arkana sztuki kulinarnej.  Wśród swoich wychowanków ma wielu zwycięzców konkursów kulinarnych na arenie krajowej. Najbardziej ceni kuchnię francuską, polską i azjatycką.