Desery


Deser wieńczy posiłek, jest doskonałym dopełnieniem głównych dań. Może być również serwowany sam w towarzystwie aromatycznej kawy lub herbaty, to doskonały duet.  W trakcie warsztatów wykonamy kilka znanych i wyjątkowo smacznych deserów. Przygotujemy aksamitny creme brulee. Poznamy tajniki doskonałej bezy. Dowiecie się też, jak przygotować pyszne francuskie naleśniki z pomarańczami, mus czekoladowy  i pyszne domowe lody.

Zajęcia trwają 8 godzin lekcyjnych.

Menu:
  • Creme brulee z lodami czekoladowymi
  • Pavlova z kremem i owocami
  • Naleśniki crepes suzette z pomarańczami
  • Mus czekoladowy z syropem wiśniowym

Deser wieńczy posiłek, jest doskonałym dopełnieniem głównych dań. Może być również serwowany sam w towarzystwie aromatycznej kawy lub herbaty, to doskonały duet.  W trakcie warsztatów wykonamy kilka znanych i wyjątkowo smacznych deserów. Przygotujemy aksamitny creme brulee. Poznamy tajniki doskonałej bezy. Dowiecie się też, jak przygotować pyszne francuskie naleśniki z pomarańczami, mus czekoladowy  i pyszne domowe lody.

Menu:
  • Creme brulee z lodami czekoladowymi
  • Pavlova z kremem i owocami
  • Naleśniki crepes suzette z pomarańczami
  • Mus czekoladowy z syropem wiśniowym