Mięsa i sosy


Mięso bardzo często pojawia się na polskich stołach, jako podstawa dania głównego. Jest smaczne i sycące, ale potrafi być trudne do przygotowania. Jak właściwie przygotować mięso, by było soczyste i aromatyczne. Jak dobrać i przyrządzić właściwy sos, aby dopełnić smak całego dania. Tego wszystkiego dowiesz się w trakcie warsztatów. W roli głównej dania mięsne: kurczak, kaczka, wieprzowina w towarzystwie podstawowych francuskich sosów.

Zajęcia trwają 8 godzin lekcyjnych.

Menu:
  • Roladka z kurczak faszerowana warzywami z sosem beszamel i musztardą francuską
  • Schab karkowy z sosem hiszpańskim (espagnole sauce)
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie holenderskim
  • Kacza pierś sous vide z gruszkami

Mięso bardzo często pojawia się na polskich stołach, jako podstawa dania głównego. Jest smaczne i sycące, ale potrafi być trudne do przygotowania. Jak właściwie przygotować mięso, by było soczyste i aromatyczne. Jak dobrać i przyrządzić właściwy sos, aby dopełnić smak całego dania. Tego wszystkiego dowiesz się w trakcie warsztatów. W roli głównej dania mięsne: kurczak, kaczka, wieprzowina w towarzystwie podstawowych francuskich sosów.

Menu:
  • Roladka z kurczak faszerowana warzywami z sosem beszamel i musztardą francuską
  • Schab karkowy z sosem hiszpańskim (espagnole sauce)
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie holenderskim
  • Kacza pierś sous vide z gruszkami