Ryby i owoce morza


Ryby i owoce morza to jedne z najzdrowszych pokarmów, w trakcie warsztatów dowiesz się, jakie cenne składniki i witaminy zawierają. Niestety wciąż odgrywają zbyt małą rolę w codziennym żywieniu Polaków. Uczestnicząc w zajęciach nauczysz się m.in. czyszczenia, obierania, doprawiania owoców morza oraz czyszczenia, filetowania, porcjowania i doprawiania ryb. Dowiesz się jak rozpoznać świeżą rybę. Tym razem w roli głównej: mule, krewetki, łosoś i pstrąg.

Zajęcia trwają 8 godzin lekcyjnych.

Menu:
  • Zupa krem z pancerzy krewetek
  • Pstrąg z kaszą kus kus z cukinią, grzybami i tymiankiem
  • Łosoś ze szpinakiem, risotto, marchewką i koprem
  • Omułki (mule) z pomidorami, czosnkiem, kolendrą oraz mlekiem kokosowym i chili
  • Krewetki z makaronem ryżowym, czosnkiem i pietruszką

Ryby i owoce morza to jedne z najzdrowszych pokarmów, w trakcie warsztatów dowiesz się, jakie cenne składniki i witaminy zawierają. Niestety wciąż odgrywają zbyt małą rolę w codziennym żywieniu Polaków. Uczestnicząc w zajęciach nauczysz się m.in. czyszczenia, obierania, doprawiania owoców morza oraz czyszczenia, filetowania, porcjowania i doprawiania ryb. Dowiesz się jak rozpoznać świeżą rybę. Tym razem w roli głównej: mule, krewetki, łosoś i pstrąg.

Menu:
  • Zupa krem z pancerzy krewetek
  • Pstrąg z kaszą kus kus z cukinią, grzybami i tymiankiem
  • Łosoś ze szpinakiem, risotto, marchewką i koprem
  • Omułki (mule) z pomidorami, czosnkiem, kolendrą oraz mlekiem kokosowym i chili
  • Krewetki z makaronem ryżowym, czosnkiem i pietruszką