Zupy


Zupy od zawsze były, są i będą w polskiej kuchni daniem z tradycjami.

Jest wiele sposobów przyrządzania zup, wszystko zależy od tego, na co macie ochotę w danej chwili, a także od składników, które są w zasięgu ręki. W trakcie warsztatu poznasz tajniki zdrowego przyrządzania zup na różne sposoby. Dowiesz się co to jest consomme i czym różni się od rosołu czy bulionu. Wykonamy kilka zup charakterystycznych dla wybranych krajów.

Przygotowywane zupy mogą być skromne lub wyrafinowane, czyste w smaku, albo stanowić fascynującą mieszankę smaków i aromatów.

Prawidłowo przyrządzane zupy stanowią podstawę zdrowego żywienia.

Zajęcia trwają 8 godzin lekcyjnych.

Menu:
  • Zupa krem z zielonego groszku z pianką kokosową i czekoladą
  • Consomme  z pomidorów
  • Azjatycka zupa z krewetkami (tom yum)
  • Francuska zupa cebulowa zapiekana z ciastem francuskim
  • Włoskie Minestrone
  • Chowder z owocami morza

Zupy od zawsze były, są i będą w polskiej kuchni daniem z tradycjami.

Jest wiele sposobów przyrządzania zup, wszystko zależy od tego, na co macie ochotę w danej chwili, a także od składników, które są w zasięgu ręki. W trakcie warsztatu poznasz tajniki zdrowego przyrządzania zup na różne sposoby. Dowiesz się co to jest consomme i czym różni się od rosołu czy bulionu. Wykonamy kilka zup charakterystycznych dla wybranych krajów.

Przygotowywane zupy mogą być skromne lub wyrafinowane, czyste w smaku, albo stanowić fascynującą mieszankę smaków i aromatów.

Prawidłowo przyrządzane zupy stanowią podstawę zdrowego żywienia.

Menu:
  • Zupa krem z zielonego groszku z pianką kokosową i czekoladą
  • Consomme  z pomidorów
  • Azjatycka zupa z krewetkami (tom yum)
  • Francuska zupa cebulowa zapiekana z ciastem francuskim
  • Włoskie Minestrone
  • Chowder z owocami morza