Lato ze smakiem – warsztaty kulinarne dla dzieci i młodzieży

Mamy jeszcze wolne miejsca

Cena: 995,00 

Udostępnij

Szczegóły

Data

29.07-02.08.2024 godz. 9:00-16:00

Czas trwania

35 godzin (5 dni)

Trener

Dorota Puć-Pietrzykowska i Marzena Puć- Piotrowska

Opis warsztatów

Wakacje zbliżają się wielkimi krokami, a my po raz kolejny zapraszamy dzieci i młodzież w letnią podróż po smakach. Tym razem skupimy się na daniach idealnych na wysokie temperatury, szybkich i prostych do wykonania latem. Składniki, z których zostaną przygotowane nasze posiłki będą sezonowe, a to gwarancja ich doskonałego smaku.  Udział w warsztatach pozwoli Waszym dzieciom rozwinąć umiejętności kulinarne, zachęci do eksperymentowania z nowymi smakami, wzbogaci wiedzę na temat zdrowego odżywiania i sprawi, że długo jeszcze będą wspominać ten wyjątkowy czas, kiedy łączyły gotowanie z doskonałą zabawą.

Zajęcia poświęcone praktycznej nauce gotowania i pieczenia, będą przeplatane grami i zabawami dostosowanymi do wieku uczestników oraz rozmowami pogłębiającymi ich świadomość kulinarną. Dzieci nabędą umiejętności przygotowania rozmaitych dań i pracy zespołowej.  Poznają podstawowe techniki kulinarne, dowiedzą się, jak przechowywać produkty i bezpiecznie poruszać się w kuchni oraz jak organizować sobie pracę aby wszystkie nasze działania zakończyły się kulinarnym sukcesem. Będą również dbały o porządek na swoich stanowiskach pracy. Na zakończenie  warsztatów otrzymają przepisy przygotowywanych wspólnie dań i pamiątkowe zdjęcie (wersja elektroniczna).

Uzyskają również podstawową wiedzę dotyczącą fotografii kulinarnej i plating’u.

Każdego dnia wspólnie przygotujemy pyszne drugie śniadanie, przekąskę, obiad i deser.

Specjalnie z myślą o dzieciach, które bywały już na naszych 5-dniowych warsztatach i które zawsze miło nam gościć ponownie w Pracowni, co roku przygotowujemy nowe menu, dostarczając dzieciom wielu niecodziennych, kulinarnych atrakcji i radości podczas wspólnego gotowania.

Zajęcia prowadzone będą w profesjonalnej pracowni kulinarnej pod okiem doświadczonego kucharza oraz osoby wspierającej – animatorki (posiadających wieloletnie doświadczenie w pracy z dziećmi i młodzieżą).

Maksymalna wielkość grupy 15 osób.

Warsztaty będą odbywały się od poniedziałku do piątku w godzinach od 9.00 – 16.00.

Pracownia będzie otwarta dla uczestników od godz. 8:30 do 16:15.

W skład niezbędnika młodych kucharzy powinny wchodzić: wygodne ubranie, buty zmienne, gumka do włosów (jeśli dziecko ma długie włosy).

My zapewnimy fartuszki, które ochronią odzież przy pracy w kuchni.

Przyjmujemy zapisy dzieci i młodzieży od 8 do 15 roku życia.

W zajęciach nie mogą uczestniczyć dzieci z licznymi alergiami pokarmowymi, bo to sprawi, że trudno będzie nam realizować program warsztatów.

Zadatek w wysokości 495 zł płatny w ciągu 5 dni od dnia dokonania rezerwacji.

Pozostała kwota – 14 dni przed rozpoczęciem zajęć.

Tydzień przed rozpoczęciem zajęć, prześlemy rodzicom/opiekunom  niezbędne dokumenty i informacje (regulamin, oświadczenie, upoważnienie).

MENU:

DRUGIE ŚNIADANIE,

PRZEKĄSKA – domowy joghurt z owocami/ świeże owoce,

OBIAD,

DESER,

NAPOJE – woda mineralna z cytrusami i miętą/ herbata.

 

W trosce o środowisko prosimy  o zabranie własnych pojemników wynosowych.

Brak wolnych miejsc?
Wypełnij formularz i dołącz do listy rezerwowej

Inne warsztaty dla dzieci: