Prowadzący

Prowadzący

Prowadzący Pracowni Kulinarnej

Odkryj z nami bogactwo smaków!

W naszym zespole znajdują się zawodowi kucharze, szefowie kuchni oraz amatorzy, którzy postanowili realizować swoją kulinarną pasję.  Wszystkich nas łączy zamiłowanie do gotowania oraz chęć dzielenia się swoimi doświadczeniami.

Chcemy by czas spędzony w naszej pracowni rozwinął Twój kulinarny warsztat i pozostawił smaczne wspomnienia.

W trakcie warsztatów nauczymy Cię podstaw gotowania i pokażemy ciekawe tricki. Opowiemy jakie produkty są najlepsze, gdzie je kupić i kiedy warto po nie sięgać. Poznasz techniki obsługi sprzętów kuchennych i posłuchasz ciekawostek związanych z profesjonalną kuchnią.

Dorota Puć-Pietrzykowska

Magię gotowania odkryła jako nastolatka, wówczas nie wiedziała jeszcze, że to odkrycie będzie miało kiedyś większe znaczenie. A jednak….

Rajmund Królik

Kucharz z zawodu i z zamiłowania. W 2017 znalazł się w gronie szefów rekomendowanych przez przewodnik Gault&Millau, uczestnik projektu Szlak kulinarny Dolnego Śląska.

Mateusz Szpytma

Ambitny profesjonalista, wciąż odkrywa nowe receptury i łączy niestandardowe smaki. Wiedzę i umiejętności zdobywał podczas 14 lat pracy zawodowej.

Paweł Kucharski

Szef kuchni Restauracji Oro Nero – Jelenia Struga Medical SPA w Kowarach. Wielbiciel tradycyjnej kuchni w nowoczesnej odsłonie. Specjalizuje się w daniach kuchni polskiej i włoskiej.

Mariusz Łęszczak

Szef cukierni FRESA – pracowni cukierniczej na Śląskim szlaku gastronomicznym, łączącej w sobie nowoczesne cukiernictwo oraz tradycyjne wypieki.

Magdalena Pieńkos

Autorka bloga Niebieski Migdał. Magda wykorzystując obfitość sezonowych warzyw i owoców stara się łączyć domowe, znane smaki ze smakami przywiezionymi z egzotycznych podróży.

Małgorzata Szymonek

Gosia od lat pasjonuje się gotowaniem, kuchnią i wszystkim, co jest z nią związane. Jest doskonałym przewodnikiem po kuchniach Bliskiego Wschodu, gdzie spędziła 20 lat swego życia.

Sylwia Bøilerehauge

Znana jako marka Torty z Mojesza, od 5 lat prowadzi własną pracownię manufaktury cukierniczej. Jej niepowtarzalne torty weselne przygotowywane na indywidualne zamówienia, doczekały się wielu publikacji w prestiżowych czasopismach branży ślubnej w kraju i za granicą.