
Warsztaty kulinarne – ramen (kuchnia japońska)
Trener: Bartosz "Snecz" Dębski
Data: 30.09.2023 (sobota) godz. 16:00
Czas trwania: 3,5- 4 godziny
Mamy jeszcze wolne miejsca
Udostępnij
Szczegóły
Data
30.10.2023 (poniedziałek) godz. 10:00
Czas trwania
8 godzin
Trener
Mariusz Łęszczak
Opis warsztatów
Jak z wykorzystaniem najnowszych technik i trendów cukierniczych stworzyć efektowne i proste w wydaniu desery, którymi zachwycisz swoich gości? Jeśli chcesz poznać sztukę tworzenia i komponowania doskonałych deserów serwowanych w restauracji, nie może Cię zabraknąć na tym szkoleniu.
Mariusz Łęszczak zaprezentuje cztery wersje deserów stworzonych z zastosowaniem nowoczesnych technik cukierniczych, zawierające idealnie skomponowane tekstury i perfekcyjnie zbalansowane smaki. Dodatkowo ich wygląd przykuje uwagę gości i sprawi, że zanim skosztują pierwszy kęs, przez dłuższą chwilę będą delektować się ich widokiem. Mariusz zaprezentuje kunszt cukierniczy na talerzu, którego nie może zabraknąć w wyróżniających się jakością miejscach.
Zapraszamy na szkolenie cukiernicze, które poprowadzi cukiernik Mariusz Łęszczak, w swojej pracy umiejętnie łączy nowoczesne cukiernictwo z tradycyjnymi wypiekami, na pierwszym miejscu stawiając zawsze smak serwowanych deserów.
Swoje zawodowe szlify odbierał m.in. w ATELIER AMARO, Hotelu Monopol w Katowicach 5*, w trakcie szkolenia zdradzi nam tajniki przygotowywania pysznych i pięknych, nowoczesnych deserów restauracyjnych.
Absolwent Chorzowskiej Szkoły Gastronomicznej, pasjonat cukiernictwa nieustannie poszukujący idealnej równowagi pomiędzy smakami. Inspiracje czerpie z otaczającej go natury, odtwarzając klasyczne receptury w nowoczesnym wydaniu. Swoje doświadczenie zdobywał pracując w renomowanych hotelach w południowej Anglii oraz w Polsce pod okiem takich szefów kuchni jak: Przemysław Błaszczyk (Mañana Bistro&Wine Bar), czy Wojciech Modest Amaro (Atelier Amaro).
Zapewniamy:
Zadatek w wysokości 350 zł płatny w ciągu 5 dni od dnia dokonania rezerwacji.
Pozostała kwota – 7 dni przed terminem szkolenia.
ZAKRES:
Biała czekolada/mleko/grejpfrut
Czarna porzeczka/mleczna czekolada/kokos
Migdały/marakuja /bergamotka
Pistacja/beza/pomarańcza
Brak wolnych miejsc?
Wypełnij formularz i dołącz do listy rezerwowej
Inne warsztaty i szkolenia:
Trener: Bartosz "Snecz" Dębski
Data: 30.09.2023 (sobota) godz. 16:00
Czas trwania: 3,5- 4 godziny
Trener: Mariusz Łęszczak
Data: 01.10.2023 (niedziela) godz. 10:00
Czas trwania: 8 godzin
Trener: Mariusz Łęszczak
Data: 02.10.2023 (poniedziałek) godz. 10:00
Czas trwania: 8 godzin
Trener: Mariusz Łęszczak
Data: 29.10.2023 (niedziela) godz. 10:00
Czas trwania: 8 godzin
Trener: Marcin Czubak
Data: 07.10.2023 (sobota) godz. 14:00
Czas trwania: 6 godzin
Trener: Marcin Czubak
Data: 08.10.2023 (niedziela) godz. 15:00
Czas trwania: 4 godziny
Trener: Aneta Zabiegała
Data: 14.10.2023 (sobota) godz. 14:00
Czas trwania: 4 godziny
Trener: Aneta Zabiegała
Data: 15.10.2023 (niedziela) godz. 11:00
Czas trwania: 4 godziny
Trener: Mariusz Łęszczak
Data: 30.10.2023 (poniedziałek) godz. 10:00
Czas trwania: 8 godzin
Trener: Agnieszka Gajdanowicz
Data: 05.11.2023 (niedziela) godz. 10:00
Czas trwania: 8-9 godzin
Trener: Mariusz Łęszczak
Data: 18-19.11.2023 (sobota-niedziela) godz. 10:00-18:00
Czas trwania: 16 godzin
Trener: Mateusz Szpytma
Data: 26.10.2023 (czwartek), godz. 17:00
Czas trwania: 4 godziny
Trener: Michał Matuszewski
Data: 28.10.2023 (sobota) godz. 16:00
Czas trwania: 4 godziny