Szkolenie cukiernicze – deser restauracyjny

Mamy jeszcze wolne miejsca

Cena: 850,00 

Udostępnij

Szczegóły

Data

30.10.2023 (poniedziałek) godz. 10:00

Czas trwania

8 godzin

Trener

Mariusz Łęszczak

Mariusz Łęszczak

Opis warsztatów

Jak z wykorzystaniem najnowszych technik i trendów cukierniczych stworzyć efektowne i proste w wydaniu desery, którymi zachwycisz swoich gości? Jeśli chcesz poznać sztukę  tworzenia i komponowania doskonałych deserów serwowanych w restauracji, nie może Cię zabraknąć na tym szkoleniu.

Mariusz  Łęszczak zaprezentuje cztery wersje deserów  stworzonych z zastosowaniem nowoczesnych technik cukierniczych, zawierające idealnie skomponowane tekstury i perfekcyjnie zbalansowane smaki. Dodatkowo ich wygląd przykuje uwagę gości i sprawi, że zanim skosztują pierwszy kęs, przez dłuższą chwilę będą delektować się ich widokiem. Mariusz zaprezentuje kunszt  cukierniczy na talerzu, którego nie może zabraknąć w wyróżniających się jakością miejscach.

Zapraszamy na szkolenie cukiernicze, które poprowadzi cukiernik Mariusz Łęszczak,  w swojej pracy umiejętnie łączy nowoczesne cukiernictwo z tradycyjnymi wypiekami, na pierwszym miejscu stawiając zawsze smak serwowanych deserów.

Swoje zawodowe szlify odbierał m.in. w ATELIER AMARO,   Hotelu Monopol w Katowicach 5*, w trakcie szkolenia zdradzi nam tajniki przygotowywania pysznych i pięknych, nowoczesnych deserów restauracyjnych.

Absolwent Chorzowskiej Szkoły Gastronomicznej, pasjonat cukiernictwa nieustannie poszukujący idealnej równowagi pomiędzy smakami. Inspiracje czerpie z otaczającej go natury, odtwarzając klasyczne receptury w nowoczesnym wydaniu. Swoje doświadczenie zdobywał pracując w renomowanych hotelach w południowej Anglii oraz w Polsce pod okiem takich szefów kuchni jak: Przemysław Błaszczyk (Mañana Bistro&Wine Bar), czy Wojciech Modest Amaro (Atelier Amaro).

 

Zapewniamy:

  • wszystkie niezbędne materiały i produkty,
  • profesjonalne, w pełni wyposażone stanowisko pracy,
  • fartuszek na czas trwania szkolenia,
  • opakowania na desery,
  • napoje: kawa/herbata/woda,
  • lunch,
  • certyfikat ukończenia szkolenia.

 

Zadatek w wysokości 350 zł płatny w ciągu 5 dni od dnia dokonania rezerwacji.

Pozostała kwota – 7 dni przed terminem szkolenia.

ZAKRES:

Biała czekolada/mleko/grejpfrut

  • mus jogurtowy
  • krem z białej czekolady
  • chips z mleka
  • konfitura grejpfrutowa z tymiankiem

 

Czarna porzeczka/mleczna czekolada/kokos

  • cremeux z mlecznej czekolady
  • krem chantilly kokosowy
  • żel z czarnej porzeczki
  • tiul czekoladowy
  • sorbet porzeczkowy

 

Migdały/marakuja /bergamotka

  • sable migdałowe
  • curd z marakuji i mango
  • ziemia z białej czekolady
  • żel limonkowy
  • pianka z bergamotki

 

Pistacja/beza/pomarańcza

  • sernik pistacjowy
  • crunch pistacjowy
  • finansjer pomarańczowy
  • beza

Brak wolnych miejsc?
Wypełnij formularz i dołącz do listy rezerwowej

Inne warsztaty i szkolenia: