Szkolenie cukiernicze – monoporcje (2)

Mamy jeszcze wolne miejsca

Cena: 900,00 

Udostępnij

Szczegóły

Data

28.04.2024 (niedziela) godz. 10:00

Czas trwania

8 godzin

Trener

Mariusz Łęszczak

Mariusz Łęszczak

Opis warsztatów

Poznaj świat i techniki stosowane w nowoczesnym cukiernictwie. Piękne, kuszące swoim nieskazitelnym wyglądem, ujmujące doskonałym smakiem i wielością tekstur  – monoporcje,  będą tematem kolejnego  szkolenia cukierniczego. W trakcie szkolenia wykonamy cztery rodzaje monoporcji, które zachwycą oryginalnymi formami, doskonale skomponowanymi smakami i perfekcyjną prezentacją zarówno Ciebie  jak i Twoich klientów.

Zapraszamy na szkolenie cukiernicze, które poprowadzi Mariusz Łęszczak – doświadczony cukiernik o wieloletnim stażu, który zdobywał doświadczenie między innymi w pierwszej polskiej restauracji nagrodzonej gwiazdką Michelin, Atelier Amaro. Obecnie prowadzi kursy i szkolenia, kładąc nacisk na harmonijne łączenie tradycji cukierniczych z nowoczesnym podejściem. Jego pasja do słodyczy znalazła wyraz w kreatywnym połączeniu dziedzictwa sztuki kulinarnej z innowacyjnymi rozwiązaniami.

Zapewniamy:

  • wszystkie niezbędne materiały i produkty,
  • profesjonalne, w pełni wyposażone stanowisko pracy,
  • fartuszek na czas trwania szkolenia,
  • opakowania na monoporcje,
  • napoje: kawa/herbata/woda,
  • lunch,
  • certyfikat ukończenia szkolenia.

 

Zadatek w wysokości 300 zł płatny w ciągu 5 dni od dnia dokonania rezerwacji.

Pozostała kwota – 7 dni przed terminem szkolenia.

ZAKRES:

Kawa/mleko/czekolada

  • biszkopt genueński
  • panna cotta z baileys’em
  • mus cappucino
  • chips z nibsów

 

Wanilia/gruszka/czekolada

  • brownie czekoladowe
  • gruszka prażona z kardamonem
  • mus z ciemnej czekolady

 

Jabłko/cynamon/czekolada

  • prażynka z białą czekoladą
  • jabłka karmelizowane
  • mus cynamonowy

 

Limonka/mango-marakuja/biała czekolada 

  • finansjer limonkowy
  • cremeux mango-marakuja
  • krem limonkowy

 

Szkolenie jest adresowane do osób, które mają już za sobą podstawowe szkolenie z monoporcji lub doświadczenie w ich przygotowywaniu.

Uczestnicy będą pracowali w parach, każdy przygotuje 14 monoporcji, które po szkoleniu zabierze ze sobą.

Brak wolnych miejsc?
Wypełnij formularz i dołącz do listy rezerwowej

Inne warsztaty i szkolenia: