Szkolenie cukiernicze – Ptysie, Eklery, Paris Brest

Mamy jeszcze wolne miejsca

Cena: 800,00 

Udostępnij

Szczegóły

Data

22.04.2023 (sobota) godz. 10:00

Czas trwania

8 godzin

Trener

Mariusz Łęszczak

Mariusz Łęszczak

Opis warsztatów

Ciasto parzone to podstawa ptysi, eklerów, paris brest  i innych cudownych francuskich deserów. Jeśli jego wykonanie wydaje Ci się skomplikowane, nie wiesz jak pracować z takim ciastem, by osiągnąć doskonały efekt, zgłoś się do nas. Uczestnicy szkolenia nauczą się przygotowywać i szprycować każdy z rodzajów ciastek, poznają tajemnice ciasta parzonego, wykonają klika rodzajów kremów o rewelacyjnych smakach.

Zapraszamy na szkolenie cukiernicze, które poprowadzi Mariusz Łęszczak – szef sekcji cukierniczej w hotelu Monopol w Katowicach 5*. W swojej pracy umiejętnie łączy nowoczesne cukiernictwo z tradycyjnymi wypiekami, na pierwszym miejscu stawiając  zawsze smak serwowanych deserów.

Swoje zawodowe szlify odbierał m.in. w ATELIER AMARO, w trakcie szkolenia zdradzi nam tajniki przygotowywania pysznych i pięknych, nowoczesnych deserów.

Absolwent Chorzowskiej Szkoły Gastronomicznej, pasjonat cukiernictwa nieustannie poszukujący idealnej równowagi pomiędzy smakami. Inspiracje czerpie z otaczającej go natury, odtwarzając klasyczne receptury w nowoczesnym wydaniu. Swoje doświadczenie zdobywał pracując w renomowanych hotelach w południowej Anglii oraz w Polsce pod okiem takich szefów kuchni jak: Przemysław Błaszczyk (Mañana Bistro&Wine Bar), czy Wojciech Modest Amaro (Atelier Amaro).

 

Zapewniamy:

  • wszystkie niezbędne materiały i produkty,
  • profesjonalne, w pełni wyposażone stanowisko pracy,
  • fartuszek na czas trwania szkolenia,
  • opakowania na przygotowane desery,
  • napoje: kawa/herbata/woda,
  • lunch,
  • certyfikat ukończenia szkolenia.

 

MENU:

  • Paris Brest z kremem orzechowym;
  • Ekler z kremem z białej czekolady i wiśniami;
  • Ekler malinowy;
  • Ptysie z kruszonką i kremem kawowym;
  • Ptysie z kremem czekoladowym.

Brak wolnych miejsc?
Wypełnij formularz i dołącz do listy rezerwowej

Inne warsztaty i szkolenia:

Newsletter Pracowni kulinarnej
Zapisz się!