Szkolenie cukiernicze – sekrety czekolady

Mamy jeszcze wolne miejsca

Cena: 1 100,00 

Udostępnij

Szczegóły

Data

19.10.2024 (sobota) godz. 10:00

Czas trwania

8 godzin

Trener

Mariusz Łęszczak

Mariusz Łęszczak

Opis warsztatów

Marzysz o perfekcyjnych truflach, rozkosznych pralinach, czy może o tabliczkach czekoladowych doskonałych w smaku i wyglądzie? Dołącz do naszego ekskluzywnego szkolenia cukierniczego, gdzie odkryjesz magię czekolady w każdej jej postaci!

W trakcie tego szkolenia dowiecie się jak obłaskawić czekoladę i sprawić, by chciała z nami współpracować.  Szkolenie  z deserów czekoladowych adresujemy do osób, które chcą zyskać podstawową wiedzę na temat obróbki czekolady. Uczestnicy szkolenia dowiedzą się, jak pracować z czekoladą, jak ją prawidłowo temperować, barwić i wykonać podstawowe produkty z czekolady. Od trufli po tabliczki czekoladowe, praliny, musy, kremy, batony, suflety, aż po artystyczne dekoracje czekoladowe – nauczysz się przygotowywać szeroki wachlarz przysmaków, które zachwycą Twoich gości.

Zapraszamy na szkolenie cukiernicze, które poprowadzi Mariusz Łęszczak – doświadczony cukiernik o wieloletnim stażu, który zdobywał doświadczenie między innymi w pierwszej polskiej restauracji nagrodzonej gwiazdką Michelin, Atelier Amaro. Obecnie kreuje desery w Hotelu Monopol 5* w Katowicach, prowadzi kursy i szkolenia, kładąc nacisk na harmonijne łączenie tradycji cukierniczych z nowoczesnym podejściem. Jego pasja do słodyczy znalazła wyraz w kreatywnym połączeniu dziedzictwa sztuki kulinarnej z innowacyjnymi rozwiązaniami.

W trakcie szkolenia zdradzi nam tajniki przygotowywania pysznych i ujmujących deserów, których bazą jest czekolada. Poprowadzi nas przez każdy krok procesu tworzenia doskonałych czekoladowych kreacji.

Zapewniamy:

  • wszystkie niezbędne materiały i produkty,
  • profesjonalne, w pełni wyposażone stanowisko pracy,
  • fartuszek na czas trwania szkolenia,
  • opakowania,
  • napoje: kawa/herbata/woda,
  • lunch,
  • certyfikat ukończenia szkolenia.

 

Zadatek w wysokości 400 zł płatny w ciągu 5 dni od dnia dokonania rezerwacji.

Pozostała kwota – 7 dni przed terminem szkolenia.

ZAKRES:

  • Trufle kokosowe w białej czekoladzie,
  • Trufle czekoladowe z pistacjami,
  • Suflet czekoladowy,
  • Wytrawny mus czekoladowy z brandy i sosem karmelowym,
  • Batoniki zbożowe w polewie czekoladowej,
  • Tabliczki czekoladowe,
  • Praliny w dwóch smakach (solony karmel i czekoladowo-malinowe),
  • Dekoracje czekoladowe,
  • Mrożony krem czekoladowy  (w formie monoporcji).

Brak wolnych miejsc?
Wypełnij formularz i dołącz do listy rezerwowej

Inne warsztaty i szkolenia: