Szkolenie cukiernicze – sekrety czekolady

Mamy jeszcze wolne miejsca

Cena: 900,00 

Udostępnij

Szczegóły

Data

29.10.2023 (niedziela) godz. 10:00

Czas trwania

8 godzin

Trener

Mariusz Łęszczak

Mariusz Łęszczak

Opis warsztatów

W trakcie tego szkolenia dowiecie się jak obłaskawić czekoladę i sprawić, by chciała z nami współpracować.  Szkolenie  z deserów czekoladowych adresujemy do osób, które chcą zyskać podstawową wiedzę na temat obróbki czekolady. Uczestnicy szkolenia dowiedzą się jak pracować z czekoladą, jak ją prawidłowo temperować, barwić i wykonać podstawowe produkty z czekolady – trufle, tabliczki czekoladowe, praliny, mus, krem, batony, suflet, dekoracje czekoladowe.

Zapraszamy na szkolenie cukiernicze, które poprowadzi Mariusz Łęszczak, który w swojej pracy umiejętnie łączy nowoczesne cukiernictwo z tradycyjnymi wypiekami, na pierwszym miejscu stawiając zawsze smak serwowanych deserów.

Swoje zawodowe szlify odbierał m.in. w ATELIER AMARO, prowadził sekcję cukierniczą w hotelu Monopol w Katowicach 5*, w trakcie szkolenia zdradzi nam tajniki przygotowywania pysznych i ujmujących deserów, których bazą jest czekolada.

Absolwent Chorzowskiej Szkoły Gastronomicznej, pasjonat cukiernictwa nieustannie poszukujący idealnej równowagi pomiędzy smakami. Inspiracje czerpie z otaczającej go natury, odtwarzając klasyczne receptury w nowoczesnym wydaniu. Swoje doświadczenie zdobywał pracując w renomowanych hotelach w południowej Anglii oraz w Polsce pod okiem takich szefów kuchni jak: Przemysław Błaszczyk (Mañana Bistro&Wine Bar), czy Wojciech Modest Amaro (Atelier Amaro).

 

Zapewniamy:

  • wszystkie niezbędne materiały i produkty,
  • profesjonalne, w pełni wyposażone stanowisko pracy,
  • fartuszek na czas trwania szkolenia,
  • opakowania,
  • napoje: kawa/herbata/woda,
  • lunch,
  • certyfikat ukończenia szkolenia.

 

Zadatek w wysokości 300 zł płatny w ciągu 5 dni od dnia dokonania rezerwacji.

Pozostała kwota – 7 dni przed terminem szkolenia.

ZAKRES:

  • Trufle kokosowe w białej czekoladzie,
  • Trufle czekoladowe z pistacjami,
  • Suflet czekoladowy,
  • Wytrawny mus czekoladowy z brandy i sosem karmelowym,
  • Batoniki zbożowe w polewie czekoladowej,
  • Tabliczki czekoladowe,
  • Praliny w dwóch smakach (solony karmel i czekoladowo-malinowe),
  • Dekoracje czekoladowe,
  • Mrożony krem czekoladowy ( w formie monoporcji).

Brak wolnych miejsc?
Wypełnij formularz i dołącz do listy rezerwowej

Inne warsztaty i szkolenia: