
Warsztaty kulinarne – nowoczesna kuchnia polska
Trener: Mateusz Szpytma
Data: 20.03.2023 (poniedziałek) godz. 17:00
Czas trwania: 4 godziny
Mamy jeszcze wolne miejsca
Udostępnij
Szczegóły
Data
14.05.2023 (niedziela) godz. 10:00
Czas trwania
8 godzin
Trener
Mariusz Łęszczak
Opis warsztatów
Majestatyczna, piękna, dostojna i krucha zarazem. Beza to bardzo popularny deser. Jej perfekcyjne przygotowanie wymaga wiedzy i doświadczenia. Choć na pozór prosta, czasem bywa kapryśna. Bezy są doskonałą bazą do konstruowania rozmaitych wersji deserów, łącząc je z kremami, owocami, aromatycznymi przyprawami możemy przygotować pyszne i spektakularne dzieła. Kolorowe bezy mogą też być idealną dekoracją na tortach. To one będą tematem kolejnego szkolenia cukierniczego.
W trakcie szkolenia przygotujemy kilka rodzajów bezy (beza francuska, beza szwajcarska i beza włoska), w rozmaitych odsłonach min. beza Pavlova z kremem malinowym, tarta limonkowo-miętowa z bezą włoską, mini daquase z daktylami, verrine truskawkowe z bezą włoską i kolorowe bezowe lizaki na bezie szwajcarskiej.
Zapraszamy na szkolenie cukiernicze, które poprowadzi Mariusz Łęszczak – szef sekcji cukierniczej w hotelu Monopol w Katowicach 5*. W swojej pracy umiejętnie łączy nowoczesne cukiernictwo z tradycyjnymi wypiekami, na pierwszym miejscu stawiając zawsze smak serwowanych deserów.
Swoje zawodowe szlify odbierał m.in. w ATELIER AMARO, w trakcie szkolenia zdradzi nam tajniki przygotowywania pysznych i pięknych, nowoczesnych deserów.
Absolwent Chorzowskiej Szkoły Gastronomicznej, pasjonat cukiernictwa nieustannie poszukujący idealnej równowagi pomiędzy smakami. Inspiracje czerpie z otaczającej go natury, odtwarzając klasyczne receptury w nowoczesnym wydaniu. Swoje doświadczenie zdobywał pracując w renomowanych hotelach w południowej Anglii oraz w Polsce pod okiem takich szefów kuchni jak: Przemysław Błaszczyk (Mañana Bistro&Wine Bar), czy Wojciech Modest Amaro (Atelier Amaro).
Zapewniamy:
MENU:
Wszystkie przygotowane desery uczestnicy zabiorą ze sobą do domu.
Brak wolnych miejsc?
Wypełnij formularz i dołącz do listy rezerwowej
Inne warsztaty i szkolenia:
Trener: Mateusz Szpytma
Data: 20.03.2023 (poniedziałek) godz. 17:00
Czas trwania: 4 godziny
Trener: Paweł Kucharski
Data: 24.03.2023 (piątek) godz. 17:00
Czas trwania: 4 godziny
Trener: Tapinder Sharma
Data: 01.04.2022r. (sobota) godz. 15:00
Czas trwania: 4 godzin
Trener: Bartosz "Snecz" Dębski
Data: 13.05.2023 (sobota) godz. 16:00
Czas trwania: 3,5- 4 godziny
Trener: Mariusz Łęszczak
Data: 22.04.2023 (sobota) godz. 10:00
Czas trwania: 8 godzin
Trener: Mariusz Łęszczak
Data: 23.04.2023 (niedziela) godz. 10:00
Czas trwania: 8 godzin
Trener: Mariusz Łęszczak
Data: 14.05.2023 (niedziela) godz. 10:00
Czas trwania: 8 godzin
Trener: Mariusz Łęszczak
Data: 15.05.2023 (poniedziałek) godz. 10:00
Czas trwania: 7-8 godzin