Szkolenie cukiernicze – sekrety deserów bezowych

Mamy jeszcze wolne miejsca

Cena: 850,00 

Udostępnij

Szczegóły

Data

14.05.2023 (niedziela) godz. 10:00

Czas trwania

8 godzin

Trener

Mariusz Łęszczak

Mariusz Łęszczak

Opis warsztatów

Majestatyczna, piękna, dostojna i krucha zarazem. Beza to bardzo popularny deser. Jej perfekcyjne przygotowanie wymaga wiedzy i doświadczenia. Choć na pozór prosta, czasem bywa kapryśna. Bezy są doskonałą bazą do konstruowania rozmaitych wersji deserów, łącząc je z kremami, owocami, aromatycznymi przyprawami możemy przygotować pyszne i spektakularne dzieła. Kolorowe bezy mogą też być idealną dekoracją na tortach. To one będą tematem kolejnego szkolenia cukierniczego.

W trakcie szkolenia przygotujemy kilka rodzajów bezy (beza francuska, beza szwajcarska i beza włoska), w rozmaitych odsłonach min.  beza Pavlova z kremem malinowym, tarta limonkowo-miętowa z bezą włoską, mini daquase z daktylami,  verrine truskawkowe z bezą włoską i kolorowe bezowe lizaki na bezie szwajcarskiej.

Zapraszamy na szkolenie cukiernicze, które poprowadzi Mariusz Łęszczak – szef sekcji cukierniczej w hotelu Monopol w Katowicach 5*. W swojej pracy umiejętnie łączy nowoczesne cukiernictwo z tradycyjnymi wypiekami, na pierwszym miejscu stawiając zawsze smak serwowanych deserów.

Swoje zawodowe szlify odbierał m.in. w ATELIER AMARO, w trakcie szkolenia zdradzi nam tajniki przygotowywania pysznych i pięknych, nowoczesnych deserów.

Absolwent Chorzowskiej Szkoły Gastronomicznej, pasjonat cukiernictwa nieustannie poszukujący idealnej równowagi pomiędzy smakami. Inspiracje czerpie z otaczającej go natury, odtwarzając klasyczne receptury w nowoczesnym wydaniu. Swoje doświadczenie zdobywał pracując w renomowanych hotelach w południowej Anglii oraz w Polsce pod okiem takich szefów kuchni jak: Przemysław Błaszczyk (Mañana Bistro&Wine Bar), czy Wojciech Modest Amaro (Atelier Amaro).

 

Zapewniamy:

  • wszystkie niezbędne materiały i produkty,
  • profesjonalne, w pełni wyposażone stanowisko pracy,
  • fartuszek na czas trwania szkolenia,
  • opakowania na przygotowane desery,
  • napoje: kawa/herbata/woda,
  • lunch,
  • certyfikat ukończenia szkolenia.

MENU:

  • Pavlova z kremem malinowym i owocami,
  • Tarta limonkowo-miętowa z bezą włoską,
  • Mini dacquoise z daktylami i kremem kawowym,
  • Verrine truskawkowe z bezą włoską,
  • Lizaki bezowe na bezie szwajcarskiej.

 

Wszystkie przygotowane desery uczestnicy zabiorą ze sobą do domu.

Brak wolnych miejsc?
Wypełnij formularz i dołącz do listy rezerwowej

Inne warsztaty i szkolenia:

Newsletter Pracowni kulinarnej
Zapisz się!