Szkolenie cukiernicze – tort piętrowy
Trener: Karolina Kowalik - Sztuka Cukru
Data: 21.04.2024 (niedziela) godz. 9:00-19:00
Czas trwania: 10 godzin (z możliwością wydłużenia, w zależności od tempa pracy grupy)
Mamy jeszcze wolne miejsca
Udostępnij
Opis warsztatów
Majestatyczna, piękna, dostojna i krucha zarazem. Beza to bardzo popularny deser. Jej perfekcyjne przygotowanie wymaga wiedzy i doświadczenia. Choć na pozór prosta, czasem bywa kapryśna. Bezy są doskonałą bazą do konstruowania rozmaitych wersji deserów, łącząc je z kremami, owocami, aromatycznymi przyprawami możemy przygotować pyszne i spektakularne dzieła. Kolorowe bezy mogą też być idealną dekoracją na tortach. To one będą tematem kolejnego szkolenia cukierniczego.
W trakcie szkolenia przygotujemy kilka rodzajów bezy (beza francuska, beza szwajcarska i beza włoska), w rozmaitych odsłonach min. beza Pavlova z kremem malinowym, tarta limonkowo-miętowa z bezą włoską, mini daquase z daktylami, verrine truskawkowe z bezą włoską i kolorowe bezowe lizaki na bezie szwajcarskiej.
Zapraszamy na szkolenie cukiernicze, które poprowadzi Mariusz Łęszczak – doświadczony cukiernik o wieloletnim stażu, który zdobywał doświadczenie między innymi w pierwszej polskiej restauracji nagrodzonej gwiazdką Michelin, Atelier Amaro. Obecnie prowadzi kursy i szkolenia, kładąc nacisk na harmonijne łączenie tradycji cukierniczych z nowoczesnym podejściem. Jego pasja do słodyczy znalazła wyraz w kreatywnym połączeniu dziedzictwa sztuki kulinarnej z innowacyjnymi rozwiązaniami.
Zapewniamy:
Zadatek w wysokości 300 zł płatny w ciągu 5 dni od dnia dokonania rezerwacji.
Pozostała kwota – 7 dni przed terminem szkolenia.
MENU:
Wszystkie przygotowane desery uczestnicy zabiorą ze sobą do domu.
Brak wolnych miejsc?
Wypełnij formularz i dołącz do listy rezerwowej
Inne warsztaty i szkolenia:
Trener: Karolina Kowalik - Sztuka Cukru
Data: 21.04.2024 (niedziela) godz. 9:00-19:00
Czas trwania: 10 godzin (z możliwością wydłużenia, w zależności od tempa pracy grupy)
Trener: Mariusz Łęszczak
Data: 27.04.2024 (sobota) godz. 10:00
Czas trwania: 8 godzin
Trener: Mariusz Łęszczak
Data: 28.04.2024 (niedziela) godz. 10:00
Czas trwania: 8 godzin
Trener: Linh Nguyen
Data: 20.04.2024 (sobota) godz. 15:00
Czas trwania: 4 godziny
Trener: Mariusz Łęszczak
Data: 18.05.2024 (sobota) godz. 10:00
Czas trwania: 8 godzin
Trener: Mariusz Łęszczak
Data: 19.05.2024 (niedziela) godz. 10:00
Czas trwania: 7-8 godzin
Trener: Karolina Kowalik - Sztuka Cukru
Data: 25.05.2024 (sobota) godz. 10:00-19:00
Czas trwania: 9 godzin (z możliwością wydłużenia, w zależności od tempa pracy grupy)
Trener: Paweł Kucharski
Data: 26.04.2024 (piątek) godz. 17:00
Czas trwania: 4 godziny
Trener: Bartosz "Snecz" Dębski
Data: 12.05.2024 (niedziela) godz. 14:00
Czas trwania: 4 godziny
Trener: Dorota Puć-Pietrzykowska
Data: 17.05.2024 (piątek) godz. 17:00
Czas trwania: 4 godziny
Trener: Isabel Balderas
Data: 27.05.2024 (poniedziałek) godz. 17:00
Czas trwania: 4 godziny
Trener: Dorota Puć-Pietrzykowska
Data: 31.05.2024 (piątek) godz. 17:00
Czas trwania: 4 godziny