Szkolenie cukiernicze – sekrety deserów bezowych

Mamy jeszcze wolne miejsca

Cena: 900,00 

Udostępnij

Szczegóły

Data

18.05.2024 (sobota) godz. 10:00

Czas trwania

8 godzin

Trener

Mariusz Łęszczak

Mariusz Łęszczak

Opis warsztatów

Majestatyczna, piękna, dostojna i krucha zarazem. Beza to bardzo popularny deser. Jej perfekcyjne przygotowanie wymaga wiedzy i doświadczenia. Choć na pozór prosta, czasem bywa kapryśna. Bezy są doskonałą bazą do konstruowania rozmaitych wersji deserów, łącząc je z kremami, owocami, aromatycznymi przyprawami możemy przygotować pyszne i spektakularne dzieła. Kolorowe bezy mogą też być idealną dekoracją na tortach. To one będą tematem kolejnego szkolenia cukierniczego.

W trakcie szkolenia przygotujemy kilka rodzajów bezy (beza francuska, beza szwajcarska i beza włoska), w rozmaitych odsłonach min.  beza Pavlova z kremem malinowym, tarta limonkowo-miętowa z bezą włoską, mini daquase z daktylami,  verrine truskawkowe z bezą włoską i kolorowe bezowe lizaki na bezie szwajcarskiej.

Zapraszamy na szkolenie cukiernicze, które poprowadzi Mariusz Łęszczak – doświadczony cukiernik o wieloletnim stażu, który zdobywał doświadczenie między innymi w pierwszej polskiej restauracji nagrodzonej gwiazdką Michelin, Atelier Amaro. Obecnie prowadzi kursy i szkolenia, kładąc nacisk na harmonijne łączenie tradycji cukierniczych z nowoczesnym podejściem. Jego pasja do słodyczy znalazła wyraz w kreatywnym połączeniu dziedzictwa sztuki kulinarnej z innowacyjnymi rozwiązaniami.

Zapewniamy:

  • wszystkie niezbędne materiały i produkty,
  • profesjonalne, w pełni wyposażone stanowisko pracy,
  • fartuszek na czas trwania szkolenia,
  • opakowania na przygotowane desery,
  • napoje: kawa/herbata/woda,
  • lunch,
  • certyfikat ukończenia szkolenia.

 

Zadatek w wysokości 300 zł płatny w ciągu 5 dni od dnia dokonania rezerwacji.

Pozostała kwota – 7 dni przed terminem szkolenia.

MENU:

  • Pavlova z kremem malinowym i owocami,
  • Tarta limonkowo-miętowa z bezą włoską,
  • Mini dacquoise z daktylami i kremem kawowym,
  • Verrine truskawkowe z bezą włoską,
  • Lizaki bezowe na bezie szwajcarskiej.

 

Wszystkie przygotowane desery uczestnicy zabiorą ze sobą do domu.

Brak wolnych miejsc?
Wypełnij formularz i dołącz do listy rezerwowej

Inne warsztaty i szkolenia: