Szkolenie cukiernicze – słodki stół

Mamy jeszcze wolne miejsca

Cena: 1 700,00 

Udostępnij

Szczegóły

Data

18-19.11.2023 (sobota-niedziela) godz. 10:00-18:00

Czas trwania

16 godzin

Trener

Mariusz Łęszczak

Mariusz Łęszczak

Opis warsztatów

Jeśli nie wiesz jakie desery przygotować na słodki stół – candy bar, trafiłaś doskonale. Zapraszamy na szkolenie z Mariuszem Łęszczak.

W trakcie szkolenia, nauczysz się przygotowywać nowoczesne desery i monoporcje, które stanowią doskonałą, idealnie dopełniającą się  kompozycję smaków. Można je pięknie wyeksponować w formie słodkiego stołu i wprawić w zachwyt gości obecnych na przyjęciu.

Nasze propozycje doskonale sprawdzą się na słodkim stole, część z nich wykonasz wcześniej, inne przygotujesz na „ostatnią chwilę”. Zestawienie deserów, które przygotujemy w trakcie szkolenia zostało tak skomponowane, by właściwie zadysponować czas przed wielkim dniem, który osłodzisz swoimi deserami.

Zapraszamy na szkolenie cukiernicze, które poprowadzi cukiernik Mariusz Łęszczak,  w swojej pracy umiejętnie łączy nowoczesne cukiernictwo z tradycyjnymi wypiekami, na pierwszym miejscu stawiając zawsze smak serwowanych deserów.

Swoje zawodowe szlify odbierał m.in. w ATELIER AMARO,   Hotelu Monopol w Katowicach 5*, w trakcie szkolenia zdradzi nam tajniki przygotowywania pysznych i pięknych, nowoczesnych deserów restauracyjnych.

Absolwent Chorzowskiej Szkoły Gastronomicznej, pasjonat cukiernictwa nieustannie poszukujący idealnej równowagi pomiędzy smakami. Inspiracje czerpie z otaczającej go natury, odtwarzając klasyczne receptury w nowoczesnym wydaniu. Swoje doświadczenie zdobywał pracując w renomowanych hotelach w południowej Anglii oraz w Polsce pod okiem takich szefów kuchni jak: Przemysław Błaszczyk (Mañana Bistro&Wine Bar), czy Wojciech Modest Amaro (Atelier Amaro).

 

Zapewniamy:

  • wszystkie niezbędne materiały i produkty,
  • profesjonalne, w pełni wyposażone stanowisko pracy,
  • fartuszek na czas trwania szkolenia,
  • opakowania na desery,
  • napoje: kawa/herbata/woda,
  • lunch,
  • certyfikat ukończenia szkolenia.

 

Zadatek w wysokości 600 zł płatny w ciągu 5 dni od dnia dokonania rezerwacji.

Pozostała kwota – 7 dni przed terminem szkolenia.

ZAKRES:

Nowoczesny tort musowy mango/ limonka/ pistacja:

  • czekoladowy biszkopt genueński
  • cremeux mango
  • mus limonkowy
  • pralina pistacjowa

 

Mini beza Pavlova:

  • krem mascarpone z owocami

 

Trufle czekoladowe z rumem

Trufle kokosowo-limonkowe

Makaroniki:

  • solony karmel
  • porzeczkowo-kawowe

 

Mini tartaletki:

  • ganache czekoladowe/orzechy włoskie
  • curd pomarańczowy/beza włoska

 

Cakesicles:

Ciastka czekoladowe na patyczkach, zamknięte w chrupiącej skorupce

 

Ptysie:

  • chantilly waniliowe/compote wiśniowe
  • krem pistacjowy/żel malinowy

 

Verrine:

  • panna cotta kokosowa/żel tropikalny/ owoce
  • eton mess/krem mascarpone z tonką/ beza/ truskawki

 

Monoporcja czekolada /karmel /słonecznik

  • mus z ciemnej czekolady
  • biszkopt czekoladowy
  • karmel
  • słonecznik karmelizowany

 

Amerykańskie cookies z kawałkami czekolady

Brak wolnych miejsc?
Wypełnij formularz i dołącz do listy rezerwowej

Inne warsztaty i szkolenia: