
Warsztaty kulinarne – ramen (kuchnia japońska)
Trener: Bartosz "Snecz" Dębski
Data: 30.09.2023 (sobota) godz. 16:00
Czas trwania: 3,5- 4 godziny
Mamy jeszcze wolne miejsca
Udostępnij
Szczegóły
Data
18-19.11.2023 (sobota-niedziela) godz. 10:00-18:00
Czas trwania
16 godzin
Trener
Mariusz Łęszczak
Opis warsztatów
Jeśli nie wiesz jakie desery przygotować na słodki stół – candy bar, trafiłaś doskonale. Zapraszamy na szkolenie z Mariuszem Łęszczak.
W trakcie szkolenia, nauczysz się przygotowywać nowoczesne desery i monoporcje, które stanowią doskonałą, idealnie dopełniającą się kompozycję smaków. Można je pięknie wyeksponować w formie słodkiego stołu i wprawić w zachwyt gości obecnych na przyjęciu.
Nasze propozycje doskonale sprawdzą się na słodkim stole, część z nich wykonasz wcześniej, inne przygotujesz na „ostatnią chwilę”. Zestawienie deserów, które przygotujemy w trakcie szkolenia zostało tak skomponowane, by właściwie zadysponować czas przed wielkim dniem, który osłodzisz swoimi deserami.
Zapraszamy na szkolenie cukiernicze, które poprowadzi cukiernik Mariusz Łęszczak, w swojej pracy umiejętnie łączy nowoczesne cukiernictwo z tradycyjnymi wypiekami, na pierwszym miejscu stawiając zawsze smak serwowanych deserów.
Swoje zawodowe szlify odbierał m.in. w ATELIER AMARO, Hotelu Monopol w Katowicach 5*, w trakcie szkolenia zdradzi nam tajniki przygotowywania pysznych i pięknych, nowoczesnych deserów restauracyjnych.
Absolwent Chorzowskiej Szkoły Gastronomicznej, pasjonat cukiernictwa nieustannie poszukujący idealnej równowagi pomiędzy smakami. Inspiracje czerpie z otaczającej go natury, odtwarzając klasyczne receptury w nowoczesnym wydaniu. Swoje doświadczenie zdobywał pracując w renomowanych hotelach w południowej Anglii oraz w Polsce pod okiem takich szefów kuchni jak: Przemysław Błaszczyk (Mañana Bistro&Wine Bar), czy Wojciech Modest Amaro (Atelier Amaro).
Zapewniamy:
Zadatek w wysokości 600 zł płatny w ciągu 5 dni od dnia dokonania rezerwacji.
Pozostała kwota – 7 dni przed terminem szkolenia.
ZAKRES:
Nowoczesny tort musowy mango/ limonka/ pistacja:
Mini beza Pavlova:
Trufle czekoladowe z rumem
Trufle kokosowo-limonkowe
Makaroniki:
Mini tartaletki:
Cakesicles:
Ciastka czekoladowe na patyczkach, zamknięte w chrupiącej skorupce
Ptysie:
Verrine:
Monoporcja czekolada /karmel /słonecznik
Amerykańskie cookies z kawałkami czekolady
Brak wolnych miejsc?
Wypełnij formularz i dołącz do listy rezerwowej
Inne warsztaty i szkolenia:
Trener: Bartosz "Snecz" Dębski
Data: 30.09.2023 (sobota) godz. 16:00
Czas trwania: 3,5- 4 godziny
Trener: Mariusz Łęszczak
Data: 01.10.2023 (niedziela) godz. 10:00
Czas trwania: 8 godzin
Trener: Mariusz Łęszczak
Data: 02.10.2023 (poniedziałek) godz. 10:00
Czas trwania: 8 godzin
Trener: Mariusz Łęszczak
Data: 29.10.2023 (niedziela) godz. 10:00
Czas trwania: 8 godzin
Trener: Marcin Czubak
Data: 07.10.2023 (sobota) godz. 14:00
Czas trwania: 6 godzin
Trener: Marcin Czubak
Data: 08.10.2023 (niedziela) godz. 15:00
Czas trwania: 4 godziny
Trener: Aneta Zabiegała
Data: 14.10.2023 (sobota) godz. 14:00
Czas trwania: 4 godziny
Trener: Aneta Zabiegała
Data: 15.10.2023 (niedziela) godz. 11:00
Czas trwania: 4 godziny
Trener: Mariusz Łęszczak
Data: 30.10.2023 (poniedziałek) godz. 10:00
Czas trwania: 8 godzin
Trener: Agnieszka Gajdanowicz
Data: 05.11.2023 (niedziela) godz. 10:00
Czas trwania: 8-9 godzin
Trener: Mariusz Łęszczak
Data: 18-19.11.2023 (sobota-niedziela) godz. 10:00-18:00
Czas trwania: 16 godzin
Trener: Mateusz Szpytma
Data: 26.10.2023 (czwartek), godz. 17:00
Czas trwania: 4 godziny
Trener: Michał Matuszewski
Data: 28.10.2023 (sobota) godz. 16:00
Czas trwania: 4 godziny