Szkolenie cukiernicze – torty i desery wegańskie

Mamy jeszcze wolne miejsca

Cena: 1 900,00 

Udostępnij

Szczegóły

Data

23-24.11.2024 (sobota-niedziela) godz. 09:00-17:00

Czas trwania

16 godzin

Trener

Marta Rietz

Opis warsztatów

Czy Twoi klienci coraz częściej pytają o torty i desery wegańskie, a Ty nie masz pewności jak je przygotować? Może już czas by przekonać się, że nie jest to takie skomplikowane i zyskać dodatkowe grono klientów? Weź udział w szkoleniu, które pozwoli Ci poznać tajniki wegańskiego cukiernictwa (torty i desery). Dowiesz się, jak wypiec idealny biszkopt bez jajek, jak przygotować stabilny tort z kilkunastoma kompozycjami smakowymi. Wegańskie desery w mniejszych formach, te proste i trudniejsze, będą idealne na słodkie stoły, przyjęcia czy do kawiarni. Zapraszamy na wyjątkowe szkolenie z Martą Rietz .

Autorka Cukierniczego Atelier Marta Rietz, od 2015 roku prowadzi i rozwija pracownię tortów artystycznych w Gdańsku. W 2016 roku poprowadziła pierwsze szkolenie cukiernicze i od tego czasu przeszkoliła już setki osób. Jest wielką pasjonatką cukiernictwa, dekoratorką i przedsiębiorcą, co daje jej spory wachlarz wiedzy i doświadczeń, którymi chętnie dzieli się z uczestnikami w trakcie swoich szkoleń. Od 16 lat jest na diecie wegańskiej i to właśnie wypieki z wykluczeniami sprawiają jej największą radość.
Luźna atmosfera, dużo uśmiechu i cenne wskazówki, które ułatwiają pracę w tej branży  to niewątpliwy atut szkoleń prowadzonych przez Martę.

Zapewniamy:

  • wszystkie niezbędne materiały i produkty,
  • profesjonalne, w pełni wyposażone stanowisko pracy,
  • fartuszek na czas trwania szkolenia,
  • opakowania na desery,
  • napoje: kawa/herbata/woda,
  • lunch,
  • certyfikat ukończenia szkolenia.

 

Zadatek w wysokości 700 zł płatny w ciągu 5 dni od dnia dokonania rezerwacji.

Pozostała kwota – 7 dni przed terminem szkolenia.

ZAKRES:

TORTY:
– tort malinowo – waniliowy z biszkoptem hibiskusowym i żelką malinową;
– tort czekoladowo – orzechowy z karmelem i czekoladowym ganache;
– tort korzenny z kremem cynamonowym, kremem czekoladowo-pomarańczowym i żelką wiśniową;
– tort pistacjowo – truskawkowy z kremem pistacjowym, prażonymi pistacjami i żelką truskawkową;
– tort chałwowy z kremem chałwowym, żelką z owoców;
– tort imbirowo – pomarańczowy z kremem pomarańczowym, kremem cynamonowym i orange curdem;
– tort egzotyczny musowy z kremem pinacolada, insertem ananasowym i kremem mango-marakuja;
– tort szpinakowy z kremem i żelką owoce leśne;

DESERY:

– domowe masło, na bazie którego zrobimy ciasto kruche;
– tartaletka z musem różano-hibiskusowym i waniliowym kremem;
– tartaletka cytrynowo – truskawkowa z bazyliowym kremem;
– monopocja rocher z musem kawowym i bananowym karmelem;
– cakeslices mus mango z kremem porzeczkowym i biszkopcikiem;
– tartaletka pistacjowa z wiśniową żelką i kremem kokosowym;
– tartaletka czekoladowo – orzechowa na mlecznej czekoladzie z żelką z owoców leśnych;
– monoporcja orzech laskowy z karmelem i brownie;
– szarlotka na spodzie brownie z czekoladowym kremem.

Brak wolnych miejsc?
Wypełnij formularz i dołącz do listy rezerwowej

Inne warsztaty i szkolenia: