Szkolenie piekarnicze – domowe pieczywo

Mamy jeszcze wolne miejsca

Cena: 550,00 

Udostępnij

Szczegóły

Data

23.03.2025 (niedziela) godz. 14:00

Czas trwania

5-6 godzin

Trener

Marcin Czubak

Opis warsztatów

Kromka pachnącego, chrupiącego chleba, posmarowanego masłem i oprószonego solą – to zapowiedź udanego dnia. Podaruj sobie te niezapomniane chwile i rozkosz jedzenia własnego domowego pieczywa.  Nie ma nic lepszego niż prawdziwy domowy chleb,  czy świeża wyrywana kęsami domowa chałka. Zapraszamy na warsztaty z pieczenia chleba, które poprowadzi  pasjonat rzemieślniczych wypieków, Marcin Czubak. Chleby wypieka z zamkniętymi oczami, wie wszystko o polskich mąkach z dobrych młynów, a po jego foccacię ustawiają się w Katowicach kolejki… W trakcie warsztatu dowiesz się, co kryje się pod słowami: garowanie, laminowanie, składanie czy karmienie zakwasu.

Marcin Czubak – Szef Kuchni i Piekarz, urodzony i związany z  Katowicami. Pasjonat tradycyjnej kuchni i pieczywa na zakwasie. Finalista telewizyjnego programu Top Chef. Edukację kulinarną odebrał w Szkocji, uczestnik licznych szkoleń, warsztatów – dziś sam szkoli i przygotowuje kadry dla gastronomii.

Swoje doświadczenie zdobywał pracując, jako szef kuchni w licznych restauracjach w kraju i zagranicą, między innymi w: Pop Up Bistro, Restauracja Noc i Dzień, Restauracja Staromiejska, Kofeina Bistro (Katowice) oraz  Blythswood Square Hotel, Abode Glasgow, Lochgreen House Hotel czy Westerwood Hotel (Wielka Brytania). Przez dwa lata był prywatnym kucharzem Prezydenta Republiki Gabonu. Obecnie prowadzi markę własną – Kolektyw Studio – gdzie przygotowuje dania, przetwory oraz wspaniałe rzemieślnicze pieczywo.

 

MENU:
– Chleb orkiszowy na zakwasie,
– Chleb żytni razowy na zakwasie,
– Chałka maślana z miso i sezamem,
– Chleb bananowy z karmelem i kwaśną śmietaną.

Brak wolnych miejsc?
Wypełnij formularz i dołącz do listy rezerwowej

Inne warsztaty i szkolenia: