Szkolenie piekarnicze – pieczywo rzemieślnicze

Mamy jeszcze wolne miejsca

Cena: 1 900,00 

Udostępnij

Szczegóły

Data

24-25.03.2025 (poniedziałek) godz. 10:00 - 18:00, (wtorek) godz. 9:00-17:00

Czas trwania

16 godzin

Trener

Marcin Czubak

Marcin Czubak

Opis warsztatów

Zapraszamy na Niepowtarzalne Szkolenie z Wypieku Chleba Rzemieślniczego z Marcinem Czubakiem!

Czy marzysz o perfekcyjnym chlebie rzemieślniczym, który uwodzi zapachem, ma cudowną chrupiącą skórkę, jest miękki w środku i zachowuje swoją świeżość przez długi czas? Chcesz poznać tajemnice  wypieku prawdziwego mistrza? Jeśli tak to szkolenie jest właśnie dla Ciebie!

Marcin Czubak, doświadczony mistrz wypieku chleba rzemieślniczego, poprowadzi Cię przez każdy krok procesu wypieku każdego rodzaju pieczywa, dzieląc się swoją wiedzą i tajemnicami  sztuki piekarniczej. Chleby wypieka z zamkniętymi oczami, wie wszystko o polskich mąkach z dobrych młynów, a po jego foccacię ustawiają się w Katowicach kolejki… W trakcie warsztatu dowiesz się, co kryje się pod słowami: garowanie, laminowanie, składanie czy dokarmianie zakwasu. Poznasz też różnice między zakwasem a poolishem.

Marcin Czubak – Szef Kuchni i Piekarz, urodzony i związany z  Katowicami. Pasjonat tradycyjnej kuchni i pieczywa na zakwasie. Finalista telewizyjnego programu Top Chef. Edukację kulinarną odebrał w Szkocji, uczestnik licznych szkoleń, warsztatów – dziś sam szkoli i przygotowuje kadry dla gastronomii.

Obecnie prowadzi markę własną Kolektyw Studio, gdzie wypieka doskonałe rzemieślnicze pieczywo, przygotowuje dania oraz przetwory.

Swoje doświadczenie zdobywał pracując, jako szef kuchni w licznych restauracjach w kraju i zagranicą, między innymi w: Pop Up Bistro, Restauracja Noc i Dzień, Restauracja Staromiejska, Kofeina Bistro (Katowice) oraz  Blythswood Square Hotel, Abode Glasgow, Lochgreen House Hotel czy Westerwood Hotel (Wielka Brytania). Przez dwa lata był prywatnym kucharzem Prezydenta Republiki Gabonu.

Zadatek w wysokości 500 zł płatny w ciągu 5 dni od dnia dokonania rezerwacji.

Pozostała kwota – 7 dni przed terminem szkolenia.

MENU:
  • Focaccia z oliwkami – tradycyjna włoska focaccia o intensywnym smaku oliwek, idealna jako dodatek do każdego posiłku,
  • Chałka z truflą – połączenie elegancji i smaku. Ta chałka z nutą truflową zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy,
  • Chleb wiejski  (koszykowy) – poczuj się jak w wiejskim domu dzięki temu tradycyjnemu chlebowi, który będzie ozdobą każdego stołu.
  • Chleb żytni ’zebra’ – unikalny chleb żytni o wyjątkowym wzorze „zebra”, który zaskoczy Cię nie tylko wyglądem, ale także smakiem,
  • Bagietka – symbol francuskiego pieczywa,
  • Bajgle – kiedyś codzienne pieczywo wschodnioeuropejskich Żydów, dziś stało się symbolem Nowego Jorku. Serwowane w towarzystwie różnych dodatków stanowią rewelacyjny pomysł na śniadanie lub lunch w pracy.

 

Omówienie kluczowych zagadnień:

  • Teoria zakwasu,
  • Analiza mąk,
  • Dokarmianie zakwasu.

 

Zapewniamy:

  • Wszystkie niezbędne materiały, produkty i opakowania,
  • Profesjonalne, w pełni wyposażone stanowisko pracy,
  • Fartuszek na czas szkolenia,
  • Obiad/kawa/herbata/woda z cytrusami,
  • Degustacja pieczywa od Kolektywstudio.
  • Certyfikat ukończenia szkolenia.

Brak wolnych miejsc?
Wypełnij formularz i dołącz do listy rezerwowej

Inne warsztaty i szkolenia: