Agnieszka Gajdanowicz

Agnieszka Gajdanowicz

W Karkonoszach znana, jako marka Torty Agnieszki, od 12 lat prowadzi własną pracownię cukierniczą. Jej niepowtarzalne torty okolicznościowe przygotowywane na indywidualne zamówienia, zachwycają precyzją wykonania i spójnością kompozycji, są efektem zdolności artystycznych autorki, wyczucia smaku, estetyki i wielu lat doświadczeń.

Agnieszka jest laureatką konkursów tortów okolicznościowych Expo Sweet, w 2011 wygrała konkurs – zdobywając I miejsce, w 2014 ponownie stanęła na podium –  III miejsce w konkursie. W 2012 roku zasiadała jako członek jury konkursowego Expo Sweet.
Swoje cukiernicze doświadczenia budowała szkoląc się u znamienitych zagranicznych  i krajowych mistrzów cukiernictwa tj. Alan Dunn, Mary Presicci (Mary Torte), Eleonora Coppini, Kristina Rado, Kevin Chua, Maciej Rosiński, Teresa Łabza, Agnieszka Obłoza.

Od 2021 roku dzieli się swoją wiedzą i doświadczeniem z uczestnikami szkoleń cukierniczych.