Isabel Balderas
Meksykanka od 14 lat mieszkająca w Polsce, karmi Warszawiaków autentycznymi daniami swojej rodzimej kuchni. Właścicielka meksykańskiej restauracji Santa Catrina, przez kilka lat stała za sterami kuchni, warszawskiej restauracji Dos Tacos. Pracowała w wielu renomowanych restauracjach: Puente de Ovando Restaurant (Puebla, Meksyk), Sheraton Hotel (Canun, Meksyk), Mariott Hotel (Canun, Meksyk), Melia Hotel (San Jose del Cabo), Fishers Hotel (Pitlochry, Szkocja), Mariott Hotel (Warszawa).
Serwuje dania i propaguje kulturę Meksyku w trakcie warsztatów i szkoleń prowadzonych w całej Polsce. Trener kulinarny, a także współorganizator eventów związanych z kulturą meksykańską na których dzieli się swoją ogromną wiedzą i umiejętnościami. Gościnnie gotuje również w programie „Pytanie na śniadanie”.
Niesamowicie sympatyczna i ciepła osoba, która o swojej rodzimej kuchni, jej historii, kulturze i zwyczajach może opowiadać godzinami.