Sylwia Bøilerehauge
Znana jako marka Torty z Mojesza, od 5 lat prowadzi własną pracownię manufaktury cukierniczej. Jej niepowtarzalne torty weselne przygotowywane na indywidualne zamówienia, doczekały się wielu publikacji w prestiżowych czasopismach branży ślubnej w kraju i za granicą. Wyróżniają się niecodziennymi dekoracjami, zawsze spójne i ujmujące, niekiedy odważne i intrygujące.
W 2018 r. zdobyła dwie srebrne nominacje na Cake Festival Poland, prezentując swoje prace w technice zdobienia kwiatami z masy maślanej.
Jako jedyna w Polsce odbyła szkolenie z ambasador Yuna Flower Cake z Korei, potwierdzone certyfikatem ukończenia kursu I i II stopnia z technik tworzenie kwiatów z kremu maślanego wydanym przez Korea Design Cake Art Association.
Uczestniczyła również w indywidualnym 5-dniowy kurs z technik tworzenia tekstur oraz zdobienia tortów u samej Eleny Gnut w Kaliningradzie. Szkoliła się również u hiszpańskiej artystki Carli Puig (5-krotnej zdobywczyni Winner Cake Masters Awards, zwyciężczyni Cake Master Awards 2017).
Swoje umiejętności cukiernicze doskonaliła pod okiem Macieja Rosińskiego – trenera Narodowej Reprezentacji Polski oraz Michała Iwaniuka – uczestnika konkursu World Chocolate Masters.
Mojesz jest jej życiową przystanią, w swoim rodzinnym domu stworzyła Dom Cukiernika, tu z mężem Janem karmią i raczą łakociami swoich gości.