Tapinder Sharma
Hindus z pochodzenia, Polak z wyboru. Doskonale radzi sobie z łączeniem tych skrajnie różnych kultur prywatnie oraz zawodowo. W kuchni pozostaje jednak wierny swojej hinduskiej, a w dodatku wegetariańskiej naturze.
W jego kuchni smaki są zawsze intensywne, dania mocno doprawione, bo hinduski język często musi być mocno wypalony przez ostre chilli – jak mawia on sam.
Prowadząc warsztaty kulinarne na terenie całej Polski, podbija nasze serca i zabiera nas w podróż do swojego ojczystego kraju, prezentując bogactwo wegetariańskiej, hinduskiej kuchni i przybliżając nam kulturę Indii.
Właściciel restauracji GANESH, częsty gość programu – Pytanie na śniadanie. Obecnie jeden z niewielu trenerów kuchni indyjskiej, prowadzący warsztaty kulinarne na różnych poziomach zaawansowania w całej Polsce. Dla przyjaciół Tapi, znany jako tapigotuje.
Pogodny, otwarty, pełen charyzmy i pasji prowadzący, który podczas warsztatów przekaże Wam nie tylko ogromną wiedzę na temat swojej rodzimej kuchni, ale wprowadzi Was też w niesamowity świat kultury indyjskiej.