Warsztaty cukiernicze – świąteczne wypieki

Mamy jeszcze wolne miejsca

Cena: 450,00 

Udostępnij

Szczegóły

Data

03.12.2023 (niedziela) godz. 16:00

Czas trwania

4-5 godzin

Trener

Mariusz Łęszczak

Mariusz Łęszczak

Opis warsztatów

Święta Bożego Narodzenia to magiczny czas, wielu z nas kojarzy się on z domem rodzinnym, wypełnionym zapachem korzennych przypraw, pieczonego ciasta, pierników. To dni, w których szczególnie ochoczo dajemy się ponieść chęci kosztowania pysznych wypieków, bo ich smak przenosi nas do czasów dzieciństwa  i wówczas właśnie te domowe łakocie, przyprawione dodatkowo miłością bliskich, najlepiej nam smakują.

W trakcie warsztatu, który poprowadzi Mariusz Łęszczak przygotujemy kilka doskonałych słodkich propozycji na świąteczny stół, połączymy tradycję z lekkim nowoczesnym twistem. Tym razem przygotujemy sernik dyniowy z polewą kawową, korzenne tarteletki z orzechami pekan. Poznamy tajemnicę przygotowania nugatu, a żeby tradycji stało się zadość, przygotujemy kostkę piernikową wykończoną lukrem.

Miód, cynamon, kardamon, imbir, gałka muszkatołowa, orzechy, pistacje,  żurawina, skórka pomarańczowa  – same te składniki sprawiają już, że czujemy w powietrzu zapach świąt.

Zapraszamy na przedświąteczne warsztaty cukiernicze, które poprowadzi doświadczony cukiernik – Mariusz Łęszczak – pasjonat cukiernictwa nieustannie poszukujący idealnej równowagi pomiędzy smakami. Inspiracje czerpie z otaczającej go natury, odtwarzając klasyczne receptury w nowoczesnym wydaniu. Swoje zawodowe szlify odbierał m.in. w ATELIER AMARO,  hotelu Monopol w Katowicach 5*, prowadził własną cukiernię FRESA w Katowicach. W swojej pracy umiejętnie łączy nowoczesne cukiernictwo z tradycyjnymi wypiekami, na pierwszym miejscu stawiając zawsze smak serwowanych deserów.

Zapewniamy:

  • wszystkie niezbędne materiały i produkty, opakowania,
  • profesjonalne, w pełni wyposażone stanowisko pracy,
  • fartuszek na czas trwania warsztatu,
  • napoje: kawa/herbata/woda,
  • certyfikat.

 

Menu:

  • Sernik dyniowy z polewą coffee spice latte,
  • Korzenne tarteletki z pekanami,
  • Nugat z żurawiną i pistacjami,
  • Kostka piernikowa.

 

Uczestnicy przygotują wszystkie świąteczne specjały w parach, a po warsztatach zabiorą je ze sobą do domu wraz z recepturami. Tuż przed Bożym Narodzeniem, będziecie je mogli przygotować ponownie bez obaw, że coś może wyjść nie tak, jakbyście oczekiwali.

 

Fotografie 1-3, 5-7 – Freepik

Brak wolnych miejsc?
Wypełnij formularz i dołącz do listy rezerwowej

Inne warsztaty i szkolenia: