Warsztaty kulinarne – kuchnia francuska

Mamy jeszcze wolne miejsca

Cena: 350,00 

Udostępnij

Szczegóły

Data

10.12.2023 (niedziela) godz. 14:00

Czas trwania

4 godz.

Trener

Małgorzata Szymonek

Małgorzata szymonek

Opis warsztatów

Francja to kolebka sztuki kulinarnej, dbałość o doskonałą jakość produktów, umiejętność stosowania i łączenia rozmaitych technik kulinarnych to jej niewątpliwe atuty. Jest delikatna, lekka i wysublimowana. Wielu smakoszy i kucharzy uważa ją za najlepszą na świecie.  W trakcie warsztatów, które poprowadzi Małgosia Szymonek (półfinalistka programu MasterChef) przygotujemy wspólnie kilka klasycznych dań, inspirowanych jej  pobytem we Francji. Zaczniemy od tradycyjnego dania z Lotaryngii  – quiche lorraine, na główne danie podamy łososia na aksamitnym pure z selera z sosem pistou i oliwą koperkową. Przygotujemy również fantastyczny pasztet z karmelizowanymi porami, a na deser parfait orzechowe. Ten zestaw dań może być świetną propozycją na świąteczne spotkania w gronie najbliższych.

Gosia od lat pasjonuje się gotowaniem, kuchnią i wszystkim, co jest z nią związane. Jej pasja sprawiła, że walczy o statuetkę MasterChefa w obecnej edycji programu. Jest doskonałym przewodnikiem po kuchniach Bliskiego Wschodu, gdzie spędziła 20 lat swego życia. Od kilku lat dzieli się wiedzą i umiejętnościami  prowadząc warsztaty kulinarne.

Na co dzień zajmuje się domem i dwójką dzieci. Kuchnia jest dla niej wyjątkowym miejscem – tu realizuje się w pełni. Muzyka to druga wielka pasja Małgosi.

Menu:

  • Mini tartaletki quiche lorraine,
  • Łosoś z sosem pistou na pure z selera, creme fraîche i oliwą koperkową
  • Pasztet wieprzowy z karmelizowanymi porami,
  • Orzechowe parfait.

 

Fotografie 1, 2, 4 – FreePik

Brak wolnych miejsc?
Wypełnij formularz i dołącz do listy rezerwowej

Inne warsztaty i szkolenia: