
Warsztaty kulinarne – nowoczesna kuchnia polska
Trener: Mateusz Szpytma
Data: 20.03.2023 (poniedziałek) godz. 17:00
Czas trwania: 4 godziny
Mamy jeszcze wolne miejsca
Udostępnij
Szczegóły
Data
01.04.2022r. (sobota) godz. 15:00
Czas trwania
4 godzin
Trener
Tapinder Sharma
Opis warsztatów
Kuchnia indyjska to jeden z głównych powodów, dla których turyści odwiedzają ten kraj, barwna, aromatyczna, wyrazista i pyszna. Opiera się na naturalnych, mało przetworzonych składnikach, głównie warzywach strączkowych, a indyjskie masale – mieszanki przypraw, nadają potrawom wyjątkowy aromat i smak. Kuchnia indyjska to raj dla wegetarian i wegan. Tym razem na naszych warsztatach pod okiem rodowitego Hindusa – Tapiego Sharma, najlepszego przewodnika po indyjskich smakach, przygotujemy Aloo Pakora – chrupiące plastry ziemniaczków panierowanych w mące z cieciorki, które zaspokoją „pierwszy głód”. Przyrządzimy popularne danie Palak Paneer – indyjski serek Paneer w sosie szpinakowym-śmietankowym oraz popularną wśród Hindusów czarną soczewicę w sosie maślano-śmietanowym – Dal Makhani. Na finał naszej indyjskiej uczty przygotujemy warzywne pulpecik – Veg Kofta i aromatyczny ryż basmati z bakłażanem – Baingan Pulao. Ten warsztat na pewno Was zachwyci i za sprawą opowieści prowadzącego przeniesie na kilka godzin do niesamowitych Indii.
Tapinder Sharma – Hindus z pochodzenia, Polak z wyboru, jak mówi o sobie. Doskonale radzi sobie z łączeniem tych skrajnie różnych kultur, prywatnie oraz zawodowo. W kuchni pozostaje jednak wierny swojej hinduskiej, a w dodatku wegetariańskiej naturze. Właściciel restauracji GANESH, częsty gość programu – Pytanie na śniadanie. Obecnie jeden z niewielu trenerów kuchni indyjskiej, prowadzący kursy kulinarne na różnych poziomach zaawansowania w całej Polsce. Dla przyjaciół Tapi, znany jako tapigotuje. Pogodny, otwarty, pełen charyzmy i pasji prowadzący, który podczas kursu przekaże Wam nie tylko ogromną wiedzę na temat swojej rodzimej kuchni, ale wprowadzi Was też w niesamowity świat kultury indyjskiej.
MENU:
● ALOO PAKORA – chrupiące plastry ziemniaczków panierowane w mące z cieciorki,
● PALAK PANEER – serek Paneer w sosie szpinakowo-śmietankowym,
● DAL MAKHANI – czarna soczewica w sosie maślano-śmietanowym,
● VEG KOFTA – warzywne pulpeciki w sosie masala,
● BAINGAN PULAO – aromatyczny ryż basmati z bakłażanem,
● KACHUMAR SALAD – sałatka indyjska.
Brak wolnych miejsc?
Wypełnij formularz i dołącz do listy rezerwowej
Inne warsztaty i szkolenia:
Trener: Mateusz Szpytma
Data: 20.03.2023 (poniedziałek) godz. 17:00
Czas trwania: 4 godziny
Trener: Paweł Kucharski
Data: 24.03.2023 (piątek) godz. 17:00
Czas trwania: 4 godziny
Trener: Tapinder Sharma
Data: 01.04.2022r. (sobota) godz. 15:00
Czas trwania: 4 godzin
Trener: Bartosz "Snecz" Dębski
Data: 13.05.2023 (sobota) godz. 16:00
Czas trwania: 3,5- 4 godziny