Warsztaty kulinarne – kuchnia indyjska

Mamy jeszcze wolne miejsca

Cena: 340,00 

Udostępnij

Szczegóły

Data

01.04.2022r. (sobota) godz. 15:00

Czas trwania

4 godzin

Trener

Tapinder Sharma

Tapinder Sharma

Opis warsztatów

Kuchnia indyjska to jeden z głównych powodów, dla których turyści odwiedzają ten kraj, barwna, aromatyczna, wyrazista i pyszna. Opiera się na naturalnych, mało przetworzonych składnikach, głównie warzywach strączkowych, a indyjskie masale – mieszanki przypraw, nadają potrawom wyjątkowy aromat i smak.  Kuchnia indyjska to raj dla wegetarian i wegan. Tym razem na naszych warsztatach pod okiem rodowitego Hindusa – Tapiego Sharma, najlepszego przewodnika po indyjskich smakach, przygotujemy Aloo Pakora – chrupiące plastry ziemniaczków panierowanych w mące z cieciorki, które zaspokoją „pierwszy głód”. Przyrządzimy popularne danie Palak Paneer – indyjski serek Paneer w sosie szpinakowym-śmietankowym oraz popularną wśród Hindusów czarną soczewicę w sosie maślano-śmietanowym – Dal Makhani. Na finał naszej indyjskiej uczty przygotujemy warzywne pulpecik – Veg Kofta  i aromatyczny ryż basmati z bakłażanem – Baingan Pulao. Ten warsztat na pewno Was zachwyci i za sprawą opowieści prowadzącego przeniesie na kilka godzin do niesamowitych Indii.

Tapinder Sharma – Hindus z pochodzenia, Polak z wyboru, jak mówi o sobie. Doskonale radzi sobie z łączeniem tych skrajnie różnych kultur, prywatnie oraz zawodowo.  W kuchni pozostaje jednak wierny swojej hinduskiej, a w dodatku wegetariańskiej naturze. Właściciel restauracji GANESH, częsty gość programu – Pytanie na śniadanie. Obecnie jeden z niewielu trenerów kuchni indyjskiej, prowadzący kursy kulinarne na różnych poziomach zaawansowania w całej Polsce. Dla przyjaciół Tapi, znany jako tapigotuje. Pogodny, otwarty, pełen charyzmy i pasji prowadzący, który podczas kursu przekaże Wam nie tylko ogromną wiedzę na temat swojej rodzimej kuchni, ale wprowadzi Was też w niesamowity świat kultury indyjskiej.

MENU:

 ALOO PAKORA – chrupiące plastry ziemniaczków panierowane w mące z cieciorki,
 PALAK PANEER – serek Paneer w sosie szpinakowo-śmietankowym,
 DAL MAKHANI – czarna soczewica w sosie maślano-śmietanowym,
 VEG KOFTA – warzywne pulpeciki w sosie masala,
 BAINGAN PULAO – aromatyczny ryż basmati z bakłażanem,
 KACHUMAR SALAD – sałatka indyjska.

Brak wolnych miejsc?
Wypełnij formularz i dołącz do listy rezerwowej

Inne warsztaty i szkolenia:

Newsletter Pracowni kulinarnej
Zapisz się!