Warsztaty kulinarne – kuchnia wegańska

Mamy jeszcze wolne miejsca

Cena: 350,00 

Udostępnij

Szczegóły

Data

27.10.2024 (niedziela) godz. 14:00-18:00

Czas trwania

4 godziny

Trener

Andrzej Sawka

Opis warsztatów

Ten warsztat otworzy przed Wami drzwi do fascynującego świata kuchni wegańskiej!

To fantastycznie, że coraz więcej osób decyduje się na dietę roślinną, dbając zarówno o swoje zdrowie, jak i o dobrostan zwierząt oraz środowiska. Dzięki warsztatom z Andrzejem Sawką – szefem kuchni Restauracji Bergo, będziecie mieli okazję zgłębić tajniki kuchni roślinnej i odkryć, jak w prosty sposób przygotować wyjątkowe dania bez udziału produktów pochodzenia zwierzęcego, wykorzystując przy tym nowoczesne techniki kulinarne.

Andrzej pokaże Wam jak używać odpowiednich produktów by uzyskać idealną strukturę i konsystencję potraw, ale przede wszystkim, jak zadbać o ich wyjątkowy smak i ujmującą prezentację. Bo w końcu to smak jest kluczowym elementem każdego dania, niezależnie od tego, czy jest ono wegańskie, wegetariańskie czy mięsne.

Gwarantujemy, że po tym warsztacie zyskacie sporą dawkę inspiracji do tworzenia własnych, wyjątkowych dań. Nie zwlekajcie więc dłużej i dołączcie do naszej kulinarnej przygody, która być może zmieni Wasz sposób patrzenia na gotowanie i jedzenie!

Andrzej Sawka – szef kuchni młodego pokolenia, zarządza kuchnią w Restauracji Bergo by Mateusz Gessler, zlokalizowanej w Mercure Hotel Szklarska Poręba. Kuchnia którą tworzy jest spójna z nowoczesnymi trendami kuchni regionalnej oraz bezkompromisowym podejściem do jakości produktu i dbałości o każdy detal. Zawodowo związany z kuchnią od ponad 10 lat. W menu stawia głównie na świeże i lokalne produkty, łącząc tradycję z nowoczesnością. Jego praca jest nie tylko pasją, ale także możliwością zawodowej realizacji, poprzez kulinarne ekspresje.

Andrzej  inspiruje się obfitością oraz różnorodnością pór roku, ambitnie realizując swoją pasję i ucząc się od najlepszych. Otwarty na nowe wyzwania, wciąż poszukuje inspiracji, eksperymentując z nowymi smakami, technikami kulinarnymi i trendami. 

Ceni sobie zaangażowanie, zgrany i profesjonalny zespół. Wraz z zespołem kilkakrotnie został doceniony w przewodniku „Poland 100 Best Restaurants”.

MENU:

  • Sałatka z piklowanych warzyw: ogórek/ dynia/ biała rzodkiew/ burak/ marchew/ cukinia/ kalarepa/ orzech włoski;
  • Krem z kalafiora z truflą i oliwą pietruszkową;
  • Fondant z dyni/ puree z pietruszki z mlekiem kokosowym/ tymianek/ oliwa pietruszkowa/ warzywa smażone z sezamem;
  • Sorbet gruszkowy z limonką.

 

W trosce o środowisko prosimy  o zabranie własnych pojemników wynosowych.

Brak wolnych miejsc?
Wypełnij formularz i dołącz do listy rezerwowej

Inne warsztaty i szkolenia: