Warsztaty kulinarne – kuchnia wietnamska z Linh Nguyen

Mamy jeszcze wolne miejsca

Cena: 350,00 

Udostępnij

Szczegóły

Data

20.04.2024 (sobota) godz. 15:00

Czas trwania

4 godziny

Trener

Linh Nguyen

Linh Nguyen

Opis warsztatów

Jeśli tak jak my kochasz smaki Azji, wybierz się z nami w niezapomnianą podróż po autentycznych smakach Wietnamu. Do Wietnamu zabierze nas doskonała przewodniczka, najlepsza wietnamska szefowa kuchni w Polsce Linh Nguyen.  Prowadzi w Warszawie wyśmienite autorskie restauracje min. Koreanka, Vietnamka, Pho2, Totopho, Japonka oraz kultowy sklep z orientalną żywnością – Azjatka.

W trakcie warsztatów przygotujemy wspólnie kilka popularnych wietnamskich dań. Rozpoczniemy od gotowania klasycznej esencjonalnej, wołowej zupy PHO, która ma swoich zwolenników na całym świecie. Przygotujemy świeże Spring Rolls’y które są idealnym połączeniem chrupiących warzyw, delikatnych krewetek i aromatycznych sosów. Na koniec zanurzymy się w kulinarną tradycję Wietnamu, tworząc smakowite kanapki Bánh Mì, których harmonia smaków sprawi, że poczujesz się jak na ulicach Saigonu. Sami zdecydujecie, która z nich jest lepsza, ale uprzedzamy wybór będzie mega trudny!!!  Smakosze mówią, że są to najlepsze kanapki na świecie!

Zapraszamy na warsztaty, które poprowadzi Linh Nguyen – entuzjastka kuchni i smaków azjatyckich pochodząca z Wietnamu. Od ponad 13 lat zaraża Polaków swoją pasją do azjatyckich smaków i dzieli się nią podczas jedynych w swoim rodzaju warsztatów kulinarnych. W swoich restauracjach w stolicy karmi Polaków  autentycznymi daniami z państw Azji, a każdy jej kolejny koncept dzięki determinacji, doskonałemu przygotowaniu i odpowiednio dobranym współpracownikom zamienia się w spektakularny sukces.

Menu:

  • Sprig Rolls z krewetkami, warzywami i makaronem ryżowym, aromatycznymi ziołami;
  • Zupa PHO – tradycyjna wietnamska zupa z szarpaną wołowiną w sosie winnym;
  • Bánh mì Patê trứng – kanapka z pasztetem, warzywami i jajkiem sadzonym;
  • Bánh mì bò sốt vang – kanapka z warzywami i szarpaną  wołowiną.

 

W trosce o środowisko prosimy  o zabranie własnych pojemników wynosowych.

Fotografia 1, 2,3 – Vietnamka.

Brak wolnych miejsc?
Wypełnij formularz i dołącz do listy rezerwowej

Inne warsztaty i szkolenia: