Warsztaty kulinarne – kuchnia włoska

Mamy jeszcze wolne miejsca

Cena: 340,00 

Udostępnij

Szczegóły

Data

24.03.2023 (piątek) godz. 17:00

Czas trwania

4 godziny

Trener

Paweł Kucharski

Paweł kucharski

Opis warsztatów

Jeśli kochasz kuchnię włoską, ten wieczór musisz spędzić z nami!!! Kuchnia włoska podbiła serca smakoszy na całym świecie. Popularność zawdzięcza prostocie i szybkości wykonania przyrządzanych dań, doskonałym lokalnym produktom znanym w każdym zakątku świata. To jedna z ulubionych kuchni europejczyków, w tym również Polaków. W trakcie warsztatów przygotujemy kilka dań z wykorzystaniem doskonałych włoskich produktów, które na dobre zagościły w naszych spiżarniach.

Warsztaty rozpoczniemy od wygniatania tradycyjnego włoskiego makaronu – pasta fresca, na jego bazie przygotujemy pyszne papardelle buraczane z pesto z jarmużu i kolorowe ravioli z dynią.  Odkryjemy tajemnicę obróbki kalmarów, które zagrają główne skrzypce w sałatce. A ponieważ każdy włoski  posiłek należy zwieńczyć właściwą porcją słodyczy, wieczór zakończymy piemonckim deserem – bonet.

Zapraszamy na warsztaty z kuchni włoskiej, które poprowadzi Paweł Kucharski – szef kuchni Restauracji Mamma  Mia w Karpaczu. Specjalizuje się w daniach kuchni włoskiej, stawia na bogactwo naturalnych smaków i barw, które królują na jego talerzach. Kucharz z 10 letnim stażem, a od 5 lat szef kuchni. Doświadczenie zdobywał w restauracjach i hotelach w Karkonoszach min. Jelenia Struga Medical  SPA w Kowarach,  Pałac Wojanów.  Jego kulinarnym autorytetem jest wybitny chef Massimo Bottura. Odbył staż w Restauracji Galeria Blu w Bielsku-Białej doskonaląc swój warsztat pod okiem Anny Klajmon (TOP CHEF) oraz chefa Mateusza Czekierdy. Uczestnik prestiżowych konkursów kulinarny min. Wine Food Noble Night.

  • Buraczane papardelle / pesto z jarmużu/ mozarella buratta,
  • Kolorowe ravioli z dynią / palone masło/ orzechy włoskie,
  • Sałatka z grillowanych kalmarów/ kapary / pistacje / chili / pomidory/ cytryna,
  • Bonet kakaowy / whisky / śmietana.

Brak wolnych miejsc?
Wypełnij formularz i dołącz do listy rezerwowej

Inne warsztaty i szkolenia:

Newsletter Pracowni kulinarnej
Zapisz się!