Warsztaty kulinarne – kuchnia włoska

Mamy jeszcze wolne miejsca

Cena: 350,00 

Udostępnij

Szczegóły

Data

09.12.2023 (sobota) godz. 16:00

Czas trwania

4 godziny

Trener

Paweł Kucharski

Paweł kucharski

Opis warsztatów

Jeśli kochasz kuchnię włoską, ten wieczór musisz spędzić z nami!!! Kuchnia włoska podbiła serca smakoszy na całym świecie. Popularność zawdzięcza prostocie i szybkości wykonania przyrządzanych dań, doskonałym lokalnym produktom znanym w każdym zakątku świata. To jedna z ulubionych kuchni europejczyków, w tym również Polaków.
W naszym grudniowym menu zagoszczą produkty charakterystyczne dla jesiennych miesięcy: borowiki, dynia, gruszki, orzechy. Warsztaty rozpoczniemy od zagniatania tradycyjnego włoskiego makaronu – pasta fresca, na jego bazie przygotujemy pyszne tagliatelle z prawdziwkami i nutą trufli.  Poznamy też tajemnicę przyrządzenia idealnego kremowego risotta, podamy je z gorgonzolą, gruszką i orzechami laskowymi. Dynię wykorzystamy do przygotowania gnocchi, którym charakteru doda palone masło i szałwia. Na koniec tego pysznego spotkania przygotujemy jeden z najpopularniejszych sycylijskich deserów – cannolo z kremem z ricotty i pistacjami.
Zapraszamy na warsztaty z kuchni włoskiej, które poprowadzi Paweł Kucharski – szef kuchni Restauracji Mamma Mia w Karpaczu. Specjalizuje się w daniach kuchni włoskiej, stawia na bogactwo naturalnych smaków i barw, które królują na jego talerzach. Jego kulinarnym autorytetem jest chef Massimo Bottura.

Kucharz z 10-letnim stażem, a od 5 lat szef kuchni. Doświadczenie zdobywał w znanych restauracjach i hotelach w Karkonoszach m.in. Pałac Wojanów, Mamma Mia Karpacz, Oro Nero – Jelenia Struga w Kowarach. Odbył staż w Restauracji Galeria Blu w Bielsku-Białej pod okiem Anny Klajmon (TOP CHEF) oraz chefa Mateusza Czekierdy. Uczestnik prestiżowych konkursów kulinarny min. Wine Food Noble Night. Członek jury w szkolnych konkursach kulinarnych.

MENU:

  • Risotto bianco / gorgonzola picante/ orzechy laskowe / gruszka / parmezan
  • Dyniowe gnocchi / palone masło / szałwia / parmezan
  • Tagliatelle / czarna trufla / prawdziwki / śmietana / parmezan
  • Cannolo / ricotta/ pistacje

 

Photo Nr 11 by Claudio Pantoni on Unsplash

Brak wolnych miejsc?
Wypełnij formularz i dołącz do listy rezerwowej

Inne warsztaty i szkolenia: