Warsztaty kulinarne – nowoczesna kuchnia polska

Mamy jeszcze wolne miejsca

Cena: 340,00 

Udostępnij

Szczegóły

Data

20.03.2023 (poniedziałek) godz. 17:00

Czas trwania

4 godziny

Trener

Mateusz Szpytma

mateusz szpytma

Opis warsztatów

Bogactwo polskiej kuchni i jej nowa twarz – interesujące menu, niebanalne dodatki, zaskakujące kompozycje smaków, pięknie skomponowane talerze, nowe techniki kulinarne i kolejne smakowite propozycje, które przedstawi szef kuchni Pałacu Brunów – Mateusz Szpytma. Tym razem przygotujemy przystawkę z  buraka z cukinią i czarnuszką. Kolejne propozycje to czarne pierogi nadziewane kasztanami. Wyserwujemy też sandacza z polentą i batatami. Na zakończenie wieczoru będziemy delektować się  pysznym musem z pędów sosny z rozmarynem i białą czekoladą.

Mateusz Szpytma – szef kuchni Pałacu Brunów swoją kulinarną pasję rozwijał w kolejnych restauracjach Karkonoszy. Od dziesięciu lat realizuje się w roli szefa kuchni. W 2022 roku dołączył do grona 100 Najlepszych Restauracji w Polsce. Trzy lata temu zdobył uznanie kapituły Żółtego Przewodnika Gault&Millau. Ceniąc klasyczne połączenia smaków, wciąż szuka nowych, intrygujących zestawień. Korzystając zarówno z technik tradycyjnych, jak i nowoczesnych tworzy wariacje klasycznych dań w nowej, często zaskakującej odsłonie. W trakcie warsztatów zdradza tajemnice profesjonalnej kuchni. Uczestników warsztatów zachęca do kreatywności i poszukiwania własnych kombinacji smaków.

Menu:

  • Burak żółty/burak teczowy/czarnuszka /cukinia/marchew/
  • Czarne pierożki/ kasztany
  • Sandacz /pietruszka/polenta/bataty/
  • Mus z pędów sosny /rozmaryn/ biała czekolada

Brak wolnych miejsc?
Wypełnij formularz i dołącz do listy rezerwowej

Inne warsztaty i szkolenia:

Newsletter Pracowni kulinarnej
Zapisz się!