
Warsztaty kulinarne – nowoczesna kuchnia polska
Trener: Mateusz Szpytma
Data: 20.03.2023 (poniedziałek) godz. 17:00
Czas trwania: 4 godziny
Mamy jeszcze wolne miejsca
Udostępnij
Szczegóły
Data
20.03.2023 (poniedziałek) godz. 17:00
Czas trwania
4 godziny
Trener
Mateusz Szpytma
Opis warsztatów
Bogactwo polskiej kuchni i jej nowa twarz – interesujące menu, niebanalne dodatki, zaskakujące kompozycje smaków, pięknie skomponowane talerze, nowe techniki kulinarne i kolejne smakowite propozycje, które przedstawi szef kuchni Pałacu Brunów – Mateusz Szpytma. Tym razem przygotujemy przystawkę z buraka z cukinią i czarnuszką. Kolejne propozycje to czarne pierogi nadziewane kasztanami. Wyserwujemy też sandacza z polentą i batatami. Na zakończenie wieczoru będziemy delektować się pysznym musem z pędów sosny z rozmarynem i białą czekoladą.
Mateusz Szpytma – szef kuchni Pałacu Brunów swoją kulinarną pasję rozwijał w kolejnych restauracjach Karkonoszy. Od dziesięciu lat realizuje się w roli szefa kuchni. W 2022 roku dołączył do grona 100 Najlepszych Restauracji w Polsce. Trzy lata temu zdobył uznanie kapituły Żółtego Przewodnika Gault&Millau. Ceniąc klasyczne połączenia smaków, wciąż szuka nowych, intrygujących zestawień. Korzystając zarówno z technik tradycyjnych, jak i nowoczesnych tworzy wariacje klasycznych dań w nowej, często zaskakującej odsłonie. W trakcie warsztatów zdradza tajemnice profesjonalnej kuchni. Uczestników warsztatów zachęca do kreatywności i poszukiwania własnych kombinacji smaków.
Menu:
Brak wolnych miejsc?
Wypełnij formularz i dołącz do listy rezerwowej
Inne warsztaty i szkolenia:
Trener: Mateusz Szpytma
Data: 20.03.2023 (poniedziałek) godz. 17:00
Czas trwania: 4 godziny
Trener: Paweł Kucharski
Data: 24.03.2023 (piątek) godz. 17:00
Czas trwania: 4 godziny
Trener: Tapinder Sharma
Data: 01.04.2022r. (sobota) godz. 15:00
Czas trwania: 4 godzin
Trener: Bartosz "Snecz" Dębski
Data: 13.05.2023 (sobota) godz. 16:00
Czas trwania: 3,5- 4 godziny