Warsztaty kulinarne – sushi (kuchnia japońska)
340,00 zł
Polacy pokochali sushi – najpopularniejsze danie japońskiej kuchni. Cenimy to danie za smak, wartości odżywcze, różnorodność dodatków. Przygotowanie sushi może być również doskonałym pretekstem do spotkań ze znajomymi. W trakcie warsztatu nauczycie się samodzielnie przygotowywać sushi, poznacie tajniki i sztuczki dzięki, którym bez problemu wykonacie je w domu. Gwarantujemy doskonałą zabawę i pyszne sushi.
Warsztaty poprowadzi Dorota Puć-Pietrzykowska, autorka Pracowni Kulinarnej. Z gastronomią zawodowo związana od 10 lat. Pracowała w londyńskiej restauracji Heddon Street Kitchen Gordona Ramseya, odbyła staż w Atelier Amaro, prowadziła własną restaurację. Sztuki robienia sushi uczyła się od samego Alona Than (World Sushi Champion – Japan 2015). Kuchnia to pasja, która towarzyszy jej od najmłodszych lat. Wciąż poszukuje inspiracji i możliwości rozwoju, w czym pomagają jej podróże. Każdemu z wyjazdów towarzyszy ciekawość smaków. Najwięcej przyjemności czerpie z kuchni azjatyckich oraz śródziemnomorskiej. Smak, zdrowie i piękno to trzy filary, o które się troszczy, budując jakość swojej kuchni.
W trakcie warsztatu przygotujemy wspólnie ryż do sushi, zalewę do ryżu, omlet tamago dowiecie się jak przygotować poszczególne dodatki. Poznacie również historię sushi i jego rodzaje. Na koniec warsztatów czeka nas wspólna uczta z własnoręcznie przygotowanego sushi. Efekty swojej pracy możecie również zabrać do domu.
Mamy jeszcze wolne miejsca