Warsztaty kulinarne – wołowina

Mamy jeszcze wolne miejsca

Cena: 370,00 

Udostępnij

Szczegóły

Data

08.10.2023 (niedziela) godz. 15:00

Czas trwania

4 godziny

Trener

Marcin Czubak

Opis warsztatów

Wołowina to szlachetne mięso, dające szeroką gamę możliwości tworzenia rozmaitych dań i choć pierwsza myśl to steki, w trakcie warsztatu z Marcinem Czubakiem przekonacie się, że możemy wykorzystać inne, mniej oczywiste części mięsa wołowego, do stworzenia rewelacyjnych dań.
Ta propozycja menu to również dowód na to, że potrawy z czerwonego mięsa nie muszą być mega kosztowne.
W trakcie warsztatu dowiecie się czym charakteryzują się poszczególne części wołu, jak się z nimi obchodzić, w których daniach najpełniej wykorzystać ich zalety.
Pod okiem Marcina Czubaka uczestnicy przygotują tatara z serca wołowego, aromatyczny bulion grzybowy z pierożkami z wołowiną. Jako danie główne wyserwujemy poliko wołowe, a na zakończenie warsztatu przygotujemy burgera z pastrami wołowym i kimchi.

Marcin Czubak – Szef Kuchni i Piekarz, urodzony i związany z  Katowicami. Obecnie prowadzi markę własną – Kolektyw Studio – gdzie przygotowuje dania, przetwory oraz rzemieślnicze pieczywo. Finalista telewizyjnego programu Top Chef. Pasjonat tradycyjnej kuchni i pieczywa na zakwasie. Edukację kulinarną odebrał w Szkocji, uczestnik licznych szkoleń, warsztatów – dziś sam szkoli i przygotowuje kadry dla gastronomii.

Swoje doświadczenie zdobywał pracując, jako szef kuchni w licznych restauracjach w kraju i zagranicą, między innymi w: Pop Up Bistro, Restauracja Noc i Dzień, Restauracja Staromiejska, Kofeina Bistro (Katowice) oraz  Blythswood Square Hotel, Abode Glasgow, Lochgreen House Hotel czy Westerwood Hotel (Wielka Brytania). Przez dwa lata był prywatnym kucharzem Prezydenta Republiki Gabonu.

 

MENU:

– Tatar z serca wołowego,
– Bulion grzybowy z pierożkami z wołowiną,
– Policzki wołowe, ziemniaki, marchew, rukiew wodna,
– Burger z pastrami wołowym, kimchi.
W trosce o środowisko prosimy o zadbanie o własne pojemniki na wynos.

Brak wolnych miejsc?
Wypełnij formularz i dołącz do listy rezerwowej

Inne warsztaty i szkolenia: