Szkolenie cukiernicze – podstawy składania i dekoracji tortów

Pozostały ostatnie wolne miejsca.

Cena: 850,00 

Udostępnij

Szczegóły

Data

06.11.2022 (niedziela) godz. 10:00

Czas trwania

8 godzin

Trener

Agnieszka Gajdanowicz

Agnieszka Gajdanowicz

Opis warsztatów

Jeśli jesteś osobą początkującą, chcesz nauczyć się jak poprawnie złożyć tort, jak idealnie pokryć go tynkiem na kancik, dobrać spójną kompozycję smakową kremów oraz przygotować prostą, a zarazem efektowną dekorację, zapisz się na szkolenie już dziś i zdobądź nowe umiejętności. Zapraszamy na szkolenie z podstaw tworzenia tortów i dekoracji. Szkolenie  jest skierowane do osób, które zaczynają swoją przygodę ze składaniem tortów.

Podczas szkolenia, które poprowadzi Agnieszka Gajdanowicz wypieczemy wzorcowy biszkopt, przygotujemy kremy/wkładki smakowe do tortu: krem caffe latte, żelka gruszką, amaretto z kardamonem, imbirem i cynamonem, krem biała czekolada, kajmak z prażonym migdałem. Poskładamy tort i otynkujemy go, a następnie przygotujemy dekoracje.

Prowadząca podzieli się z uczestnikami swoim kilkunastoletnim doświadczeniem z pracy z tortami. Wyjaśni kolejność działań przy przygotowywaniu tortów, przestrzeże przed często popełnianymi błędami. Omówione zostaną techniki przygotowywania mas/wkładek do tortów oraz narzędzia niezbędne do  prac cukierniczych. Każdy uczestnik wykona i ozdobi własny tort, a po zajęciach zabierze go ze sobą.

Agnieszka Gajdanowicz znana, jako marka Torty Agnieszki, od 12 lat prowadzi własną pracownię cukierniczą. Jej niepowtarzalne torty okolicznościowe przygotowywane na indywidualne zamówienia, zachwycają precyzją wykonania i spójnością kompozycji, są efektem zdolności artystycznych autorki, wyczucia smaku, estetyki i wielu lat doświadczeń.

Agnieszka jest laureatką konkursów tortów okolicznościowych Expo Sweet, w 2011 wygrała konkurs – zdobywając  I miejsce,  w 2014 ponownie stanęła na podium –  III miejsce w konkursie. W 2012 roku zasiadała jako członek jury konkursowego Expo Sweet.

Swoje cukiernicze doświadczenia budowała szkoląc się u znamienitych zagranicznych  i krajowych mistrzów cukiernictwa tj. Alan Dunn, Mary Presicci (Mary Torte), Eleonora Coppini, Kristina Rado, Kevin Chua, Maciej Rosiński, Teresa Łabza, Agnieszka Obłoza.

Zakres szkolenia:

  • biszkopt czekoladowy,
  • kremy/wkładki smakowe:
    • krem caffe latte,
    • żelka gruszka, amaretto z kardamonem, imbirem i cynamonem,
    • krem biała czekolada,
    • kajmak z prażonym migdałem.
  • składanie tortu w rantach,
  • ganache czekoladowe (tynkowanie tortu),
  •  krem maślany (tynkowania tortu),
  • dekoracje – figurki z masy cukrowej, kwiaty, listki, sponge.

W trakcie warsztatów uczestnicy będą pracować na wypieczonych wcześniej biszkoptach. Jeden biszkopt upieczemy wspólnie.

Uczestnicy szkolenia otrzymają wszystkie receptury a wykonane torty, zabiorą ze sobą do domu.

Zapewniamy:

  • Wszystkie niezbędne materiały, produkty i opakowania,
  • Profesjonalne, w pełni wyposażone stanowisko pracy,
  • Kawa/herbata/woda z cytrusami,
  • Obiad,
  • Certyfikat ukończenia szkolenia.

 

 

 

 

 

 

Brak wolnych miejsc?
Wypełnij formularz i dołącz do listy rezerwowej

Inne warsztaty i szkolenia:

Newsletter Pracowni kulinarnej
Zapisz się!