Zespół
pracowni kulinarnej
Szkoła Dobrego Smaku
Nasz zespół tworzą zawodowi kucharze, szefowie kuchni oraz amatorzy, którzy postanowili realizować swoją kulinarną pasję. Czerpiemy ogromną radość z posiadanych umiejętności kulinarnych i cukierniczych. Cenimy doskonałą jakość posiłków, zaskakujące połączenia smaków.
Fascynujemy się sztuką estetycznego, pięknego podawania dań. Chociaż każdy z trenerów jest ekspertem w innej dziedzinie kulinarnej, to dla wszystkich nas jedzenie ma wartość fundamentalną. Wszyscy chcemy się tym dzielić.
Współpracują z nami kucharze różnych narodowości. Realizują kuchnie z państw, z których się wywodzą. Są wśród nas trenerzy, których znasz z telewizyjnych programów kulinarnych.
Od każdego możesz oczekiwać profesjonalizmu, rzetelności, ale też uśmiechu. Jesteśmy tutaj również po to, aby pokazać Ci, że przygotowywanie posiłków jest niezwykle przyjemne. Potrafimy obudzić Twoją kulinarną wyobraźnię i zainspirować do tworzenia wysmakowanych dań.
Dorota
Puć-Pietrzykowska
Isabel
Balderas
Meksykanka od 14 lat mieszkająca w Polsce, karmi Warszawiaków autentycznymi
daniami swojej rodzimej kuchni. Właścicielka meksykańskiej restauracji Santa Catrina,
Sylwia
Bøilerehauge
Marcin
Czubak
Szef Kuchni i Piekarz, urodzony i związany z Katowicami. Obecnie prowadzi markę własną – Kolektyw Studio – gdzie przygotowuje dania, przetwory oraz rzemieślnicze pieczywo.
Bartosz
„Snecz” Dębski
Zakochany w Azji szef kuchni, tworzy dania stosunkowo proste, trochę street foodowe, ale jednocześnie bardzo oryginalne i bazujące na najmodniejszych trendach w światowej gastronomii
Agnieszka
Gajdanowicz
W Karkonoszach znana, jako marka Torty Agnieszki, od 12 lat prowadzi własną pracownię cukierniczą.
Tamuna
Kiladze
Rodowita Gruzinka, która od 2014 roku mieszka w Poznaniu. Ukończyła Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, zaś na co dzień pracuje w dziale eksportu, dużej międzynarodowej firmy.
Gagik
Grigoryan
Food bloger „Gotuj z Gruzinem”, trener kulinarny. Od 10 lat mieszka w Polsce. Pochodzi z gruzińskiego miasta Batumi, dobrze znanego ze słynnej piosenki Filipinek.
Dorota i Jalil
Hadrami
Dorota i Jalil Hadrami od kilku lat prowadzą warsztaty i snują opowieści o magii codzienności ukrytej w smakach, zapachach i kolorach Maroka.
Paweł
Kucharski
Mariusz
Łęszczak
Michał
Matuszewski
Szef kuchni włoskiej restauracji I love Italy w Jeleniej Górze. Posiada wybitną znajomością kuchni włoskiej, prezentując jej bogactwo i doskonałe smaki z różnych regionów Włoch w przyrządzanych potrawach.
Linh
Nguyen
Najlepsza wietnamska szefowa kuchni w Polsce. Prowadzi w Warszawie wyśmienite autorskie restauracje min. Koreanka, Vietnamka, Pho2, Totopho, Japonka oraz kultowy sklep z orientalną żywnością – Azjatka.
Tapinder
Sharma
Adrian
Stojewski
Prowadzi warsztaty kulinarne i pokazy gotowania na żywo, podczas których dzieli się swoją wiedzą o regionalnych kuchniach Hiszpanii
Małgorzata
Szymonek
Gosia od lat pasjonuje się gotowaniem, kuchnią i wszystkim, co jest z nią związane. Jest doskonałym przewodnikiem po kuchniach Bliskiego Wschodu, gdzie spędziła 20 lat swego życia
Mateusz
Szpytma
Ambitny profesjonalista, wciąż odkrywa nowe receptury i łączy niestandardowe smaki. Wiedzę i umiejętności zdobywał podczas 14 lat pracy zawodowej.
Aneta
Zabiegała
uczennica Yotama Ottolenghi. Obecnie rezydentka modnego, francuskiego bistro w Londynie – Levan London, dla którego pozostawiła pracę w restauracji z dwiema gwiazdkami Michelin w San Sebastian.