Szkolenie cukiernicze – monoporcje i nowoczesny tort

Brak wolnych miejsc. Dopisz się na listę rezerwową.

Cena: 900,00 

Udostępnij

Szczegóły

Data

09.03.2024 (sobota) godz. 10:00

Czas trwania

8 godzin

Trener

Mariusz Łęszczak

Mariusz Łęszczak

Opis warsztatów

Poznaj świat i techniki stosowane w nowoczesnym cukiernictwie. Piękne, kuszące swoim nieskazitelnym wyglądem, ujmujące doskonałym smakiem – monoporcje,  będą tematem kolejnego  szkolenia cukierniczego. W trakcie szkolenia wykonamy również nowoczesny tort wykończony piękną lustrzaną glazurą.

Zapraszamy na szkolenie cukiernicze, które poprowadzi Mariusz Łęszczak – doświadczony cukiernik o wieloletnim stażu, który zdobywał doświadczenie między innymi w pierwszej polskiej restauracji nagrodzonej gwiazdką Michelin, Atelier Amaro. Obecnie prowadzi kursy i szkolenia, kładąc nacisk na harmonijne łączenie tradycji cukierniczych z nowoczesnym podejściem. Jego pasja do słodyczy znalazła wyraz w kreatywnym połączeniu dziedzictwa sztuki kulinarnej z innowacyjnymi rozwiązaniami.

 

Zapewniamy:

  • wszystkie niezbędne materiały i produkty,
  • profesjonalne, w pełni wyposażone stanowisko pracy,
  • fartuszek na czas trwania szkolenia,
  • opakowania na monoporcje,
  • napoje: kawa/herbata/woda,
  • lunch,
  • certyfikat ukończenia szkolenia.

 

Zadatek w wysokości 300 zł płatny w ciągu 5 dni od dnia dokonania rezerwacji.

Pozostała kwota – 7 dni przed terminem szkolenia.

ZAKRES:

MONOPORCJE

Czekolada/kokos/malina

  • biszkopt kokosowy,
  • mus z białej czekolady,
  • cremeux malinowe,
  • glazura z białej czekolady,
  • tiul czekoladowy.

 

Jagoda/czekolada/brandy

  • biszkopt czekoladowy
  • żelka jagodowa,
  • mus z ciemnej czekolady z brandy,
  • glazura z białej czekolady
  • sponge.

 

TORT BROWNIE/ORZECH/CZEKOLADA/WIŚNIA

  • compote wiśniowo-anyżowe,
  • mus z ciemnej czekolady,
  • brownie czekoladowe z orzechem włoskim,
  • glazura z białej czekolady.

 

Szkolenie jest dedykowane osobom, które zaczynają przygodę z tworzeniem monoporcji.

Uczestnicy będą pracowali w parach, każdy przygotuje 8 monoporcji, które po szkoleniu zabierze ze sobą.

Brak wolnych miejsc?
Wypełnij formularz i dołącz do listy rezerwowej

Inne warsztaty i szkolenia: