Szkolenie cukiernicze – monoporcje i nowoczesny tort

Brak wolnych miejsc. Dopisz się na listę rezerwową.

Cena: 850,00 

Udostępnij

Szczegóły

Data

01.10.2023 (niedziela) godz. 10:00

Czas trwania

8 godzin

Trener

Mariusz Łęszczak

Mariusz Łęszczak

Opis warsztatów

Poznaj świat i techniki stosowane w nowoczesnym cukiernictwie. Piękne, kuszące swoim nieskazitelnym wyglądem, ujmujące doskonałym smakiem – monoporcje,  będą tematem kolejnego  szkolenia cukierniczego. W trakcie szkolenia wykonamy również nowoczesny tort wykończony piękną lustrzaną glazurą.

Zapraszamy na szkolenie cukiernicze, które poprowadzi cukiernik Mariusz Łęszczak,  w swojej pracy umiejętnie łączy nowoczesne cukiernictwo z tradycyjnymi wypiekami, na pierwszym miejscu stawiając zawsze smak serwowanych deserów.

Swoje zawodowe szlify odbierał m.in. w ATELIER AMARO,   Hotelu Monopol w Katowicach 5*, w trakcie szkolenia zdradzi nam tajniki przygotowywania pysznych i pięknych, nowoczesnych deserów.

Absolwent Chorzowskiej Szkoły Gastronomicznej, pasjonat cukiernictwa nieustannie poszukujący idealnej równowagi pomiędzy smakami. Inspiracje czerpie z otaczającej go natury, odtwarzając klasyczne receptury w nowoczesnym wydaniu. Swoje doświadczenie zdobywał pracując w renomowanych hotelach w południowej Anglii oraz w Polsce pod okiem takich szefów kuchni jak: Przemysław Błaszczyk (Mañana Bistro&Wine Bar), czy Wojciech Modest Amaro (Atelier Amaro).

 

Zapewniamy:

  • wszystkie niezbędne materiały i produkty,
  • profesjonalne, w pełni wyposażone stanowisko pracy,
  • fartuszek na czas trwania szkolenia,
  • opakowania na monoporcje,
  • napoje: kawa/herbata/woda,
  • lunch,
  • certyfikat ukończenia szkolenia.

 

Zadatek w wysokości 300 zł płatny w ciągu 5 dni od dnia dokonania rezerwacji.

Pozostała kwota – 7 dni przed terminem szkolenia.

ZAKRES:

MONOPORCJE

Czekolada/kokos/malina

  • biszkopt kokosowy,
  • mus z białej czekolady,
  • cremeux malinowe,
  • glazura z białej czekolady,
  • tiul czekoladowy.

 

Jagoda/czekolada/brandy

  • biszkopt czekoladowy
  • żelka jagodowa,
  • mus z ciemnej czekolady z brandy,
  • glazura z białej czekolady
  • sponge.

 

TORT BROWNIE/ORZECH/CZEKOLADA/WIŚNIA

  • compote wiśniowo-anyżowe,
  • mus z ciemnej czekolady,
  • brownie czekoladowe z orzechem włoskim,
  • glazura z białej czekolady.

 

Szkolenie jest dedykowane osobom, które zaczynają przygodę z tworzeniem monoporcji.

Uczestnicy będą pracowali w parach, każdy przygotuje 8 monoporcji, które po szkoleniu zabierze ze sobą.

Brak wolnych miejsc?
Wypełnij formularz i dołącz do listy rezerwowej

Inne warsztaty i szkolenia: