Szkolenie cukiernicze – monoporcje i nowoczesny tort

Mamy jeszcze wolne miejsca

Cena: 1 000,00 

Udostępnij

Szczegóły

Data

26.01.2024 (niedziela) godz. 10:00

Czas trwania

8 godzin

Trener

Mariusz Łęszczak

Mariusz Łęszczak

Opis warsztatów

Poznaj świat i techniki stosowane w nowoczesnym cukiernictwie. Jeśli pragniesz opanować tajniki nowoczesnego cukiernictwa i stworzyć desery, które zachwycą nie tylko wyglądem, ale także smakiem, to szkolenie jest dla Ciebie! Piękne, kuszące swoim nieskazitelnym wyglądem, ujmujące doskonałym smakiem – monoporcje, będą tematem kolejnego  szkolenia cukierniczego. W trakcie szkolenia wykonamy również nowoczesny tort wykończony piękną lustrzaną glazurą.

Na szkoleniu poznasz techniki tworzenia monoporcji,  które uczynią Twoje desery niezapomnianymi. Desery musowe oblane lustrzaną glazurą, o różnorodnych teksturach i delikatnym smaku, staną się Twoją specjalnością!

Zapraszamy na szkolenie cukiernicze, które poprowadzi Mariusz Łęszczak – doświadczony cukiernik o wieloletnim stażu, który zdobywał doświadczenie między innymi w pierwszej polskiej restauracji nagrodzonej gwiazdką Michelin, Atelier Amaro. Obecnie kreuje desery w Hotelu Monopol 5* w Katowicach, prowadzi kursy i szkolenia, kładąc nacisk na harmonijne łączenie tradycji cukierniczych z nowoczesnym podejściem. Jego pasja do słodyczy znalazła wyraz w kreatywnym połączeniu dziedzictwa sztuki kulinarnej z innowacyjnymi rozwiązaniami.

 

Zapewniamy:

  • wszystkie niezbędne materiały i produkty,
  • profesjonalne, w pełni wyposażone stanowisko pracy,
  • fartuszek na czas trwania szkolenia,
  • opakowania na monoporcje,
  • napoje: kawa/herbata/woda,
  • lunch,
  • certyfikat ukończenia szkolenia.

 

Zadatek w wysokości 400 zł płatny w ciągu 5 dni od dnia dokonania rezerwacji.

Pozostała kwota – 7 dni przed terminem szkolenia.

ZAKRES:

MONOPORCJE

Truskawka/czekolada/kokos

  • biszkopt kokosowy,
  • mus z białej czekolady,
  • cremeux truskawkowe,
  • glazura z białej czekolady,
  • tiul czekoladowy.

 

Porzeczka/czekolada/brandy

  • biszkopt czekoladowy
  • żelka porzeczka,
  • mus z ciemnej czekolady z brandy,
  • glazura z białej czekolady
  • sponge.

 

TORT BROWNIE/ORZECH/CZEKOLADA/WIŚNIA

  • compote wiśniowe,
  • mus z ciemnej czekolady,
  • brownie czekoladowe z orzechem włoskim,
  • glazura z białej czekolady.

 

Szkolenie jest dedykowane osobom, które zaczynają przygodę z tworzeniem monoporcji.

Uczestnicy będą pracowali w parach, każdy przygotuje 7 monoporcji, które po szkoleniu zabierze ze sobą.

Brak wolnych miejsc?
Wypełnij formularz i dołącz do listy rezerwowej

Inne warsztaty i szkolenia: