Warsztaty kulinarne – ramen (kuchnia japońska)

Mamy jeszcze wolne miejsca

Cena: 350,00 

Udostępnij

Szczegóły

Data

24.03.2024 (niedziela) godz. 15:00

Czas trwania

4 godziny

Trener

Bartosz "Snecz" Dębski

Opis warsztatów

Ramen zyskał w ostatnich latach ogromną popularność i ma dziś zwolenników na całym świecie.  Jednak przygotowanie doskonałego Ramena to nie taka prosta sprawa, jak mogłoby się wydawać. Jeśli chcesz poznać podstawowe jego rodzaje i zgłębić tajniki przygotowania tego pysznego dania oraz dodatków przesądzających o jego niepowtarzalnym smaku, nie zwlekaj i weź udział w warsztatach!!!

Wspólnie przygotujemy trzy pyszne rameny: Shoyu Ramen z chashu podany z jajkiem ajitsuke, Shio Ramen z siekanym kurczakiem i Miso Ramen z boczniakiem w hoisin. Oczekując na przygotowanie sycących dań uczestnicy skosztują japońskiej przystawki „niespodzianki” od Snecza.

Zapraszamy na warsztaty poświęcone japońskim daniom – Ramen, które poprowadzi Bartosz „Snecz” Dębski.  Zakochany w Azji szef kuchni,  tworzy dania stosunkowo proste, trochę street foodowe, ale jednocześnie bardzo oryginalne i bazujące na najmodniejszych trendach w światowej gastronomii. Podczas warsztatów kulinarnych stawia na proste, szybkie i sprytne receptury, które dają uczestnikom maksymalną frajdę podczas gotowania.

Współtworzył i tworzył menu w znanych i modnych miejscach w całym kraju (m.in. WSHOKU, Pizza Boyz, Pawilon i Pho Shop). Prowadzi swój projekt street foodowy SPOKO SZAMA oraz instagram i fb SNECZ GOTUJE.

Menu:

  • Japońska przystawka od szefa kuchni;
  • Shoyu Ramen z chashu podany z jajkiem ajitsuke, bambusem menma, olejem z palonego czosnku, szczypiorkiem, nori oraz sezamem;
  • Shio Ramen z siekanym kurczakiem, kukurydzą, szczypiorkiem, olejem z krewetek i nori;
  • Miso Ramen z boczniakiem w hoisin, cebulą, rzodkiewką, olejem chilli, nori i czarnym sezamem.

 

W trosce o środowisko prosimy  o zabranie własnych pojemników wynosowych.

Brak wolnych miejsc?
Wypełnij formularz i dołącz do listy rezerwowej

Inne warsztaty i szkolenia: