Warsztaty kulinarne – kuchnia włoska
Trener: Paweł Kucharski
Data: 26.04.2024 (piątek) godz. 17:00
Czas trwania: 4 godziny
Mamy jeszcze wolne miejsca
Udostępnij
Szczegóły
Data
27.05.2024 (poniedziałek) godz. 17:00
Czas trwania
4 godziny
Trener
Isabel Balderas
Opis warsztatów
Pełna intensywnych smaków, wyrazistych kolorów i niezapomnianych zapachów, uwielbiana przez wielu – kuchnia meksykańska. Kilkadziesiąt rodzajów papryczek chilli, maślane awokado w najlepszej postaci, kukurydza, fasola i oczywiście tortille. Łączy w sobie wszystko to, co lubimy najbardziej: świeże warzywa, przyprawy i zioła. Znana nam dziś kuchnia meksykańska jest wypadkową tradycji kulinarnych rdzennych plemion Ameryki Środkowej oraz europejskich zwyczajów przywiezionych przez konkwistadorów. Wyjątkowe połączenie składników sprawia, że dania kuchni meksykańskiej są wyśmienite. W 2010 roku kuchnia meksykańska została wpisana na listę Światowego Dziedzictwa Kulturowego UNESCO.
W trakcie warsztatów zgłębicie tajniki kuchni meksykańskiej, poznacie najlepsze połączenia i smaki potraw oraz przygotujecie, obłędnie smaczne dania z różnych stron Meksyku. W podróż po meksykańskich smakach zabierze nas Maria Isabel Balderas – rodowita Meksykanka z Puebla, od 2008 r. mieszkająca w Warszawie. Pod czujnym okiem naszej trenerki, przygotujecie oryginalne dania prosto z gorącego Meksyku.
Isabel Balderas to właścicielka meksykańskiej restauracji Santa Catrina w stolicy. Pracowała w wielu renomowanych restauracjach: Puente de Ovando Restaurant (Puebla, Meksyk), Sheraton Hotel (Canun, Meksyk), Mariott Hotel (Canun, Meksyk), Melia Hotel ( San Jose del Cabo), Fishers Hotel ( Pitlochry, Szkocja), Mariott Hotel (Warszawa). Gościnnie gotuje również w programie „Pytanie na śniadanie”.
Prywatnie niesamowicie sympatyczna i ciepła osoba, która o swojej rodzimej kuchni, jej historii, kulturze i zwyczajach może opowiadać godzinami.
Na szkoleniach kursanci pracują w maksymalnie 3-osobowych grupach i każdy z uczestników bierze czynny udział w przygotowaniu wszystkich potraw. Dzięki temu podziałowi w trakcie 4-godzinnego kursu jesteśmy w stanie przekazać całą niezbędną wiedzę oraz przyrządzić określoną liczbę dań.
W trosce o środowisko prosimy o zabranie własnych pojemników wynosowych.
Brak wolnych miejsc?
Wypełnij formularz i dołącz do listy rezerwowej
Inne warsztaty i szkolenia:
Trener: Paweł Kucharski
Data: 26.04.2024 (piątek) godz. 17:00
Czas trwania: 4 godziny
Trener: Bartosz "Snecz" Dębski
Data: 12.05.2024 (niedziela) godz. 14:00
Czas trwania: 4 godziny
Trener: Dorota Puć-Pietrzykowska
Data: 17.05.2024 (piątek) godz. 17:00
Czas trwania: 4 godziny
Trener: Andrzej Sawka
Data: 24.05.2024 (piątek) godz. 17:00
Czas trwania: 4 godziny
Trener: Isabel Balderas
Data: 27.05.2024 (poniedziałek) godz. 17:00
Czas trwania: 4 godziny
Trener: Dorota Puć-Pietrzykowska
Data: 31.05.2024 (piątek) godz. 17:00
Czas trwania: 4 godziny