Szkolenie cukiernicze – monoporcje (2)

Mamy jeszcze wolne miejsca

Cena: 850,00 

Udostępnij

Szczegóły

Data

11.06.2023 (niedziela) godz. 10:00

Czas trwania

8 godzin

Trener

Mariusz Łęszczak

Mariusz Łęszczak

Opis warsztatów

Poznaj świat i techniki stosowane w nowoczesnym cukiernictwie. Piękne, kuszące swoim nieskazitelnym wyglądem, ujmujące doskonałym smakiem – monoporcje,  będą tematem kolejnego  szkolenia cukierniczego. W trakcie szkolenia wykonamy 4 różne smaki monoporcji,  wykończymy je piękną lustrzaną glazurą i tzw. „zamszem”. Zadbamy o spójną kompozycję smakową i wizualną oraz detale, którą dopełnią perfekcyjny obraz całości.

Zapraszamy na szkolenie cukiernicze, które poprowadzi Mariusz Łęszczak – szef sekcji cukierniczej w hotelu Monopol w Katowicach 5*. W swojej pracy umiejętnie łączy nowoczesne cukiernictwo z tradycyjnymi wypiekami, na pierwszym miejscu stawiając zawsze smak serwowanych deserów.

Swoje zawodowe szlify odbierał m.in. w ATELIER AMARO, w trakcie szkolenia zdradzi nam tajniki przygotowywania pysznych i pięknych, nowoczesnych deserów.

Absolwent Chorzowskiej Szkoły Gastronomicznej, pasjonat cukiernictwa nieustannie poszukujący idealnej równowagi pomiędzy smakami. Inspiracje czerpie z otaczającej go natury, odtwarzając klasyczne receptury w nowoczesnym wydaniu. Swoje doświadczenie zdobywał pracując w renomowanych hotelach w południowej Anglii oraz w Polsce pod okiem takich szefów kuchni jak: Przemysław Błaszczyk (Mañana Bistro&Wine Bar), czy Wojciech Modest Amaro (Atelier Amaro).

Zapewniamy:

  • wszystkie niezbędne materiały i produkty,
  • profesjonalne, w pełni wyposażone stanowisko pracy,
  • fartuszek na czas trwania szkolenia,
  • opakowania na monoporcje,
  • napoje: kawa/herbata/woda,
  • lunch,
  • certyfikat ukończenia szkolenia.

ZAKRES:

Kawa/mleko/czekolada

  • biszkopt genueński
  • panna cotta z bailayesem
  • mus cappucino
  • chips z nibsów

 

Wanilia/gruszka/czekolada

  • brownie czekoladowe
  • gruszka prażona z kardamonem
  • mus z ciemnej czekolady

 

Jabłko/cynamon/czekolada

  • prażynka z białą czekoladą
  • jabłka karmelizowane
  • mus cynamonowy

 

Limonka/mango/biała czekolada 

  • finansjer limonkowy
  • cremeux mango-marakuja
  • krem limonkowy

 

Szkolenie jest adresowane do osób, które mają już za sobą podstawowe szkolenie z monoporcji lub doświadczenie w ich przygotowywaniu.

Uczestnicy będą pracowali w parach, każdy przygotuje 14 monoporcji, które po szkoleniu zabierze ze sobą.

Brak wolnych miejsc?
Wypełnij formularz i dołącz do listy rezerwowej

Inne warsztaty i szkolenia:

Newsletter Pracowni kulinarnej
Zapisz się!