Pracownia

Nasza misja

Pracownia kulinarna to miejsce, w którym profesjonaliści i pasjonaci sztuki kulinarnej postanowili realizować swoją pasję.

Łączy nas miłość do kuchni, cukiernictwa i doskonałego jedzenia. Nie ustajemy w poszukiwaniach oryginalnych, interesujących połączeń smaków. Eksplorujemy rozmaite kuchnie świata, poznajemy nowe przyprawy, wydobywamy głębie smaku niedocenianych czasem produktów.

Z szacunkiem dla tradycji proponujemy Ci nowe formy podania klasyków. Na talerzach malujemy przepyszne obrazy, które cieszą nasze oczy. Jesteśmy zwolennikami sezonowości w kuchni i najwyższej jakości produktów. To one gwarantują nam doskonały smak przygotowywanych potraw.

Uwielbiamy również comfort food, przywodzący na myśl spokojne, beztroskie chwile. Pokazujemy, jak przyrządzić ulubione dania z Twojego dzieciństwa, których smak, zapach na zawsze zapisały się w pamięci i do których pragniesz wrócić. Ogromną radość sprawia nam już sama myśl o tym, że możemy nauczyć Cię przygotowywać posiłki według tradycyjnych przepisów i zwyczajów kulinarnych.

1

Wierzymy w to, że kuchnia jest sercem domu

Odczarowujemy przekonanie, że posiłki służą tylko zaspakajaniu głodu. Pokazujemy uczestnikom warsztatów, że kuchnia łączy. Udowadniamy, że podczas wspólnego gotowania można miło spędzić czas, a podczas wspólnej degustacji przyrządzonych dań – poznać się jeszcze bliżej.

2

Przekazujemy wiedzę dotyczącą zdrowego odżywiania

To, co jemy, ma ogromny wpływ na jakość życia. Podczas warsztatów udowadniamy, że nie trzeba wiele, aby wprowadzić zdrowe produkty do codziennego menu. Pokazujemy, jak można wykorzystać sezonowe warzywa i owoce do przygotowania smacznych i wartościowych dań.

3

Inspirujemy do tworzenia nowych, autorskich posiłków

Rozwijamy pasję do gotowania. Pokazujemy, jak łączyć smaki, aromaty i tekstury. Pobudzamy kulinarną wyobraźnię naszych uczestników. Jest ona niezbędna do kreowania autorskich, kreatywnych dań.

Nasza historia

Pracownia powstała w 2017 roku

Z pasji do gotowania i podróży. Z miłości do odkrywania nowych smaków. Z potrzeby dzielenia się cenną wiedzą. W 2017 roku powstała Pracownia Kulinarna, której twórczynią jest Dorota Puć-Pietrzykowska.

Można powiedzieć, że do kulinariów zawsze czuła miętę, a jej nieposkromiony apetyt na gotowanie dawał o sobie znać nawet podczas realizowania zupełnie innej ścieżki zawodowej. W pewnym momencie postanowiła zrezygnować z ówczesnej pracy, by spełniać swoje największe marzenia, te związane z profesjonalną gastronomią.

Wyjechała do Londynu, gdzie rozwijała swoje umiejętności pod skrzydłami profesjonalistów. Pracowała jako kucharz w restauracji Gordona Ramsaya. Poznała kuchnię brytyjską, a później włoską. Jej kulinarna podróż na tym się nie zakończyła. Wciąż przemierzała różne zakątki świata, aby uczyć się i doświadczać.

Wszystko po to, aby w 2017 roku stworzyć Pracownię Kulinarną – wyjątkowe miejsce na mapie Karkonoszy. Zaprosiła do swojego zespołu profesjonalistów, którzy, tak jak ona, byli zafascynowani sztuką gotowania. Miejsce to zostało wypełnione po brzegi pasją, która wciąż, nieprzerwanie, od ponad pięciu lat, unosi się tu w powietrzu.

Nasze cele

Naszym celem jest przekazywanie wiedzy, własnych doświadczeń kulinarnych i cukierniczych, zarażanie pasją do gotowania oraz uświadamianie, jak istotne w naszym życiu jest zdrowe odżywianie.

Pracownia Kulinarna to miejsce, w którym podróżujemy po smakach charakterystycznych dla rozmaitych zakątków świata. Tu oferujemy relaks, doskonałą zabawę połączoną z degustacją stworzonych wspólnie dań. Uczestnicy warsztatów wysoko oceniają atmosferę towarzyszącą naszym spotkaniom oraz profesjonalizm naszych trenerów.

Profesjonalizm

Naszym celem jest prowadzenie wysokiej jakości warsztatów i szkoleń. Możesz mieć pewność, że szkolenie, w którym weźmiesz udział, będzie dobrze zorganizowane zarówno pod względem merytorycznym, jak i technicznym.

Pracownia wyposażona jest w profesjonalny, nowoczesny sprzęt i akcesoria. Każdy uczestnik ma do dyspozycji indywidualne, komfortowe stanowisko oraz produkty najwyższej jakości.

Ciekawa oferta

Dbamy o to, aby nasza oferta była interesująca i zróżnicowana. Tworzymy warsztaty kulinarne z kuchni świata, szkolenia cukiernicze, spotkania integracyjne.

Chcemy, aby każdy mógł znaleźć tu coś dla siebie. Każde spotkanie nakierowane jest na zaspakajanie potrzeb określonych grup odbiorców: ich zainteresowań i celów.

Wyjątkowa atmosfera

Wyjątkowa atmosfera, która towarzyszy naszym spotkaniom sprzyja przyswajaniu wiedzy. Naszym celem jest dbanie o to, aby podczas warsztatów każdy czuł się dobrze i pewnie.

Wśród uczestników panuje życzliwość, która nierzadko przeradza się w wartościowe relacje. Nie brakuje również czasu na wymianę doświadczeń i kierowanie pytań do trenerów.