Michał Matuszewski
Szef kuchni włoskiej restauracji I love Italy w Jeleniej Górze. Posiada wybitną znajomością kuchni włoskiej, prezentując jej bogactwo i doskonałe smaki z różnych regionów Włoch w przyrządzanych potrawach.
Pochodzi z Jeleniej Góry, ukończył legendarny Institut Paul Bocuse we Francuskim Lyonie – szkołę kształcącą najwyższej klasy specjalistów w dziedzinie gastronomi. Sztuki kulinarnej uczył się pod okiem Jeana Paula Naquin, a także Elisy Giannuzzi i Alberto Accarino we Florencji i Prato. Odbył liczne staże w prestiżowych restauracjach.
Kuchnia włoska to jego pasja i zna ją doskonale. Do swoich sukcesów zalicza wyróżnienie w przewodniku Gault & Millau Polska oraz zaszczytne miejsce w gronie Poland 100 Best Restaurants.
Swoje kulinarne doświadczenia zdobywał m. in. w restauracjach: Biały Kamień w Świeradowie Zdrój, Jelenia Struga w Kowarach, Il Panaccio we Florencji, Blue Mountain Resort Szklarska Poręba, Szary Piec w Jeleniej Górze.